Mag het een kilometertje minder zijn?

"Niet reizen is ook mobiliteit". Deze wijze woorden zijn bij mij blijven plakken. Mobiliteit is meer dan de keuze voor een merk, model of aandrijving. Veel keuzes zijn praktisch van aard en snel te maken. Voor grote stappen of om een stip op de horizon te zetten is meer tijd nodig.

Mijn - ongevraagde - advies: neem die tijd. Het is nuttig en ook inspirerend. In deze column tref je wat handvatten aan voor overwegingen.

De fleetmanager, mobiliteitsmanager en directeur in het MKB wordt overstelpt met aanbiedingen van nieuwe modellen. Bij ons op de redactie vallen dagelijks veel persberichten en nieuwsbrieven over modellen, merken, overnames en bodemplaten op de digitale mat. Alles lezen is als een Tiktok-verslaving: je tijd loopt weg en de essentie ben je kwijt.

Afgelopen weken vielen mij drie dingen op aan het nieuws:
- zoals ik al meldde de stortvloed aan nieuwsberichten. Het lijkt soms wel een sport om vaak iets te melden en regelmatig op het netvlies te komen. Voor de professional is dat een valkuil.

   - soms ik een nieuwtje gewoon leuk. Dat mag. Voor mij waren dat de mooie foto's van de Classic Cars Auctions. Het appelleerde aan mijn gevoel voor techniek en schoonheid. En natuurlijk nostalgie.

 

- de belangrijkste was de video van Gert Kloppenburg. Die bracht mij en de rest van de redactie aan het denken. We proberen zijn verhaal te vertalen naar: wat kunnen we zelf veranderen.

 

 

Wij hebben daardoor onze keuzes bepaald. Met gevoel voor nut en verantwoordelijkheid maar ook voor het plezier in het leven.