Joost Koordes nieuwe Verkoopdirecteur CitroËn Nederland

Citroën Nederland heeft Joost Koordes (37) aangesteld als nieuwe Verkoopdirecteur van het merk. Koordes komt over van PSA-concerngenoot Opel Nederland. In zijn nieuwe functie is hij de opvolger van Peter Spelt, die binnen Groupe PSA Nederland is aangesteld tot General Manager van Free2Move Nederland.

Na het afronden van de Bachelor-studie Automotive Business Management in Driebergen startte Joost Koordes zijn automotive carrière in 2006 als verkoper bij een Volkswagen-dealer. Tussen 2009 en 2013 maakte hij een uitstapje naar de uitzendbranche en deed daar zijn eerste managementervaring op. In 2013 keerde hij terug in de autobranche bij Opel Nederland waar hij diverse rollen vervulde, waaronder Rayonmanager en Manager Leasing. In deze laatste functie was Koordes verantwoordelijk voor Business- en Private lease.

Overstap naar een concerngenoot
Per 1 juli is Koordes de nieuwe Verkoopdirecteur van Citroën Nederland. Volgens Koordes is dat een functie met zowel uitdagingen als kansen: "We zitten in een periode waarin veel verandert, we worden bijvoorbeeld geconfronteerd met klanten die op een andere manier dan voorheen naar mobiliteit kijken. Het merk Citroën speelt daar onder meer op in met nieuwe plug-in hybride- en 100% elektrisch aangedreven modellen. De nieuwe elektrische ë-C4 is een spraakmakend voorbeeld. Ik ben ervan overtuigd dat dit model én andere nieuwe Citroëns goed nieuws zijn voor onze klanten en daarmee ook voor onze dealerorganisatie. Citroën heeft een rijke historie van innovatie. Dat is ook een belangrijke bouwsteen voor de toekomst. Het is prachtig om daar samen met onze enthousiaste en gemotiveerde dealers werk van te maken."