Nieuwe Opel Crossland biedt compleet plaatje

Opel presenteert de nieuwe Crossland. Het compacte model met aansprekende SUV-looks en een ruim en veelzijdig interieur, krijgt als eerste bestaande Opel-model het nieuwe familiegezicht van Opel aangemeten, kort na het debuut van de ‘Opel Vizor’ op de geheel nieuwe Opel Mokka. Tegelijkertijd zijn het chassis en de besturing van de Crossland verder geoptimaliseerd, terwijl de sportieve uitvoering GS Line en IntelliGrip adaptieve tractiecontrole aan het aanbod zijn toegevoegd. Tevens gaat de Opel Crossland, net als de nieuwe Opel Mokka, nu door het leven zonder ‘X’ in de modelnaam.

Het nieuwe familiegezicht van Opel – de Opel Vizor – strekt zich in één vloeiende lijn uit en versterkt de visuele breedte van de auto. Het front bevat minder afzonderlijke onderdelen en decoratie die de focus op het strakke paneel met geïntegreerde koplampen verstoort. Het legendarische Opel ‘Blitz’ merklogo is centraal op het front geplaatst. De Opel Vizor wordt de komende jaren een kenmerk van alle Opel-modellen met als doel de techniek in de voorkant van de auto te clusteren.

Tevens is de achterzijde van de Opel Crossland vernieuwd met nieuwe, donker getinte achterlichten met het kenmerkende vleugelontwerp, terwijl een nieuwe hoogglanszwarte afwerking van de achterklep beschikbaar is in combinatie met een zwart dak.

Ook nieuw zijn de skidplates voor en achter (in zilveren kleur bij de Ultimate-uitvoering), de LED-mistlampen aan de voorzijde (met verchroomde omlijsting bij de uitvoeringen Ultimate en Elegance), de verchroomde deurlijsten voor de Ultimate-uitvoering en het ontwerp van de stijlvolle lichtmetalen wielen. Daarbij zijn de 16- en de 17-inch wielen verkrijgbaar in zilveren, bi-colour hoogglanszwarte of geheel hoogglanszwarte kleurstelling.

Voor liefhebbers van sportieve looks is de nieuwe Opel Crossland nu ook leverbaar als GS Line met onder meer zwarte 16-inch lichtmetalen wielen, een zwart dak, een kenmerkende rode streep langs de daklijn, AGR-gecertificeerde stoelen (Aktion Gesunder Rücken e.V.) voor bestuurder en voorpassagier, LED-achterlichten en dakrails. Daarmee onderscheidt de compacte SUV zich nadrukkelijk van de concurrentie.