ë-Berlingo, de volledig elektrische versie van de Berlingo

Citroën presenteert de ë-Berlingo, de volledig elektrische versie van de Berlingo. De Citroën Berlingo is de ultieme vrijetijdsauto waarvan de eerste generatie al in 1996 verscheen. Het is bovendien een Multi Purpose Vehicle (MPV), een type personenauto met veel binnenruimte en volop praktische mogelijkheden.

De Berlingo dankt een groot deel van zijn succes aan zijn riante interieurruimte dat bovendien flexibel in te delen is. Met de nu gepresenteerde Citroën ë-Berlingo begint de Berlingo aan een nieuw hoofdstuk, zónder schadelijke emissies.

De introductie van de eerste generatie Citroën Berlingo in 1996 als de ultieme vrijetijdsauto heeft geleid tot een enthousiaste community die zeer gehecht is aan de persoonlijkheid, bruikbaarheid en flexibiliteit van de Berlingo. De compacte buitenafmetingen en het tegelijkertijd ruime, modulaire interieur zijn belangrijke troeven voor klanten die veel ruimte nodig hebben. Dit aankoopargument versterkt de aantrekkingskracht van de Berlingo in een segment waar dergelijke proposities schaars worden. De komst van een elektrische versie van de Berlingo is cruciaal. De ë-Berlingo is een eigentijds antwoord op de milieu-uitdagingen waar we met z’n allen voor staan en richt zich tot klanten met een voorliefde voor de natuur die zich bewust zijn van hun ecologische voetafdruk én bovendien rekening willen houden met hun auto-budget. De ë-Berlingo combineert functionaliteit met plezier, profiteert van de beste elektrische technologie en versterkt de gemoedsrust mét behoud van alle functionaliteiten van de Berlingo.