17 miljoen voor verdere groei Fastned

Fastned heeft ruim 17 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van obligaties. Daarnaast hebben investeerders voor bijna 4 miljoen euro aan investeringen uit eerdere uitgiften verlengd, waarmee het totaal geplaatste bedrag in deze uitgifte uitkomt op ruim 21 miljoen euro. Alle nieuw uitgegeven obligaties hebben een looptijd tot november 2025. 

Van 22 oktober tot en met 19 november konden investeerders inschrijven op de obligaties met een rente van 6% per jaar en een looptijd van 5 jaar. Daarnaast is een aanbieding gedaan aan investeerders met obligaties die aflopen in december 2021, juni 2022 en december 2022 om hun investering te verlengen door de oudere obligaties in te wisselen voor obligaties uit deze nieuwe uitgifte. Inclusief eerdere verlengingen heeft dit de aflossingsverplichting voor Fastned in 2021 en 2022 teruggebracht met ruim 6,5 miljoen euro.

Michiel Langezaal, CEO Fastned: "Het is geweldig om deze grote interesse te zien om te investeren in de energietransitie. Met de opbrengst van deze obligatieronde kunnen we de capaciteit van ons netwerk verder uitbreiden. Snellaadinfrastructuur geeft vrijheid aan elektrische rijders en versnelt de transitie naar duurzame mobiliteit."