20 jaar CarGarantie in Nederland

Sinds 2000 is het Duitse CarGarantie ook in Nederland werkzaam. Heel wat Nederlandse importeurs en dealers werken samen met CarGarantie. Dit jaar viert de onderneming in Nederland haar 20-jarige jubileum.

Toen CarGarantie in 2000 op de Nederlandse markt voet aan de grond kreeg, had de onderneming al een stevige internationale reputatie opgebouwd. De CarGarantie-portefeuille wekte snel de belangstelling van dealers en importeurs; kort nadien waren de eerste samenwerkingen met autobedrijven en raamovereenkomsten tussen CarGarantie Nederland en verschillende importeurs een feit. Vandaag zijn binnen de autosector onder andere Mazda, Subaru, Peugeot, Citroën en DS Automobiles partner. Ook heel wat importeurs van motorfietsen zoals Triumph, Ducati, Harley-Davidson, KTM en Husqvarna sloten een samenwerkingsovereenkomst met de garantiespecialist. Klinkende namen als Freebike en QWIC deden hetzelfde voor e-bikes.

De contractpartners kunnen rekenen op de begeleiding van een eigen manager partnership onder leiding van Maikel Simonis. Simonis trad in 2004 als regioverantwoordelijke toe tot de onderneming en heeft sinds 2011 als sales manager de leiding over de Nederlandse markt: ‘CarGarantie staat voor klantenbinding. Een jarenlange klantenbinding is voor mij echt iets unieks. Ik herinner me nog goed dat dealers in 2004 nooit hadden gehoord van een verlengde garantie en klantenbinding. Nu, in 2020, is de verlengde garantie algemeen ingeburgerd; heel wat merken pakken uit met een langere standaardgarantie dan 2 jaar, 4, 5, tot zelfs 7 jaar. Ook de occasion labels hebben al garantieperiodes tot 24 maanden. De komende 20 jaar zal de filosofie van CarGarantie zo goed als ongewijzigd blijven, of we nu met benzine- of dieselmotoren, op waterstof of elektrisch rijden: de klant is en blijft het nummer één en ons doel is om hem of haar geruime tijd te binden aan een dealerbedrijf.’

Team CarGarantie Nederland