90 duizend deelautogebruikers in Amsterdam

In Amsterdam zijn het afgelopen jaar ruim 5 miljoen kilometers afgelegd met een elektrische deelauto van SHARE NOW (voorheen car2go). Dat komt neer op 605.000 ritten in de Nederlandse hoofdstad, zo blijkt uit cijfers van het bedrijf. Het aantal gebruikers van de smart fortwo’s is gegroeid naar 90.000, bijna een derde (29%) meer dan in 2018.

Autodeeldienst groeit in Amsterdam
De ruim 5 miljoen kilometers die Amsterdamse gebruikers in 2019 aflegden, staan voor een groei van 28 procent ten opzichte van 2018. Het aantal ritten steeg ook 16 procent in vergelijking met vorig jaar. In heel Europa is het totaal aantal ritten met 6 procent gestegen. Ook op zakelijk gebied is SHARE NOW actief: 1.850 bedrijven in Amsterdam maken regelmatig gebruik van de deelauto’s.

13.300 elektrische ritten van en naar Schiphol
Dankzij de SHARE NOW-hub op Schiphol zijn de deelauto’s ook daar te vinden. Terwijl het parkeren van benzineauto’s op de luchthaven wordt ontmoedigd, werden het afgelopen jaar 13.300 emissievrije ritten gemaakt van en naar Schiphol. Voor zowel Nederlandse als internationale reizigers is het een flexibele en duurzame vervoersoptie van of naar Amsterdam. De luchthaven Schiphol is de tweede hub – na Stadshart Amstelveen – buiten de ring van Amsterdam waar gebruikers hun rit kunnen starten of beëindigen.

Eén op vier deelauto’s SHARE NOW elektrisch
De marktleider op het gebied van free-floating autodelen heeft op Europees niveau een belangrijke doelstelling bereikt: het aandeel elektrische deelauto’s verhogen tot 25 procent. Sinds het begin van 2020 is een op de vier SHARE NOW-deelauto’s elektrisch. In Europa zijn dat circa 3.500 van de 15.000 deelauto’s. In Parijs is het aantal elektrische SHARE NOW-deelauto's vorig jaar verdubbeld van 400 naar 800.

Olivier Reppert, CEO van SHARE NOW vertelt: "We zien onszelf als pioniers op het gebied van duurzame mobiliteit. Elektrische mobiliteit is hierin een bepalende factor. Aangezien minder dan twee procent van de nieuw geregistreerde voertuigen in Europa in 2018 elektrisch was, zijn we er trots op dat een op de vier deelauto’s in onze vloot elektrisch is."

Van car2go en DriveNow naar SHARE NOW
SHARE NOW is het resultaat van een fusie tussen car2go en DriveNow in 2019. Afgelopen jaar werden grote stappen ondernomen om het merk SHARE NOW op Europees niveau uit te rollen. Zo werden in Duitsland, Oostenrijk en Italië de vloten van car2go en DriveNow met elkaar geïntegreerd en lanceerde SHARE NOW een nieuwe app en website.