Aiways U5 opgenomen in vloot van Sixt

Iedereen met een rijbewijs kan in een Aiways U5 rijden via het mobiliteitsplatform van SIXT. De opvallende en volledig elektrische SUV’s staan als deelauto in de straten van Amsterdam, Rotterdam en Den Haag en zijn te openen met de SIXT app. Momenteel gaat het om 20 auto’s, maar SIXT verwacht voor het eind van het jaar minimaal 50 Aiways U5 als deelauto beschikbaar te stellen. Met deze gezinsauto speelt SIXT share in op de vraag naar grote deelauto’s voor gezinnen en voor mensen met grote bagage.

De Aiways is een aanvulling op de bestaande vloot van volledig elektrische deelauto’s van SIXT share die vrij geparkeerd kunnen worden binnen het servicegebied in de drie steden en op luchthavens Schiphol en Rotterdam The Hague Airport. Op deze manier draagt SIXT bij aan de doelstelling om het stedelijke wagenpark zo snel mogelijk uitstootvrij te maken.

Karen van den Boom, CEO Benelux bij SIXT SE: “De komst van de Aiways U5 in onze vloot is goed nieuws voor gezinnen in de stad die graag gebruik willen maken van een deelauto. Tot vandaag werd de deelautovloot van SIXT share, maar ook van andere aanbieders, gedomineerd door compacte stadsauto’s. Met de Aiways U5 voegt SIXT meer functionaliteit en gebruiksgemak toe aan het deelautoconcept. Of je nu de kinderen uit de buurt naar het sportveld moet brengen, of een kast wilt vervoeren; door de Aiways U5 kan dat ook met een volledig elektrische deelauto. Ik ben er daarom zeker van dat onze gebruikers heel positief zullen reageren op deze toevoeging aan de vloot van SIXT share.”

De Aiways U5 is om meerdere redenen een opvallende auto. Aiways is een Chinese-Europese autofabrikant en dit model biedt met 5 zitplaatsen en een grote kofferbak veel ruimte. Volledig opgeladen heeft de Aiways U5 een bereik van 410 kilometer*. Daarnaast beschikt de auto over alle denkbare technische ondersteuning en camerabegeleiding, zodat de bestuurder makkelijk de auto kan parkeren. De Aiways is uitgebreid getest en gereedgemaakt voor de gebruikers van SIXT share.

Jan Nigten, Directeur van de Nederlandse Aiways-importeur: “Sinds de lancering van de Aiways U5 is de volledig elektrische SUV vooral door de zakelijke rijder omarmd, maar de U5 is eigenlijk interessant voor iedereen die groene mobiliteit zoekt. SIXT ziet dat en deelautogebruikers zullen dat straks ook ervaren. De enorme binnenruimte, rijke standaarduitrusting met veel veiligheidsvoorzieningen en zijn intuïtieve bediening maken de U5 een aantrekkelijk alternatief voor bekendere merken. Door de samenwerking met SIXT zullen meer mensen kennismaken met de U5 en met elektrische mobiliteit, dat is belangrijk gezien het belang van emissievrij rijden.”

Flexibele mobiliteit van SIXT
Sinds de zomer van 2020 biedt de internationale mobiliteitsdienstverlener SIXT 100% elektrische deelauto’s aan via de SIXT app. Als deelauto-aanbieder biedt SIXT share als enige zijn gebruikers de mogelijkheid om de auto’s vrij te gebruiken tussen Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en de twee luchthavens. Met deze free- floating service hoeft de auto niet teruggeplaatst te worden op een vaste plek. Hierdoor verbindt SIXT share verschillende steden met elkaar en neemt dit de beperking weg om binnen één stad of servicegebied te blijven. In dezelfde SIXT app worden deelauto’s, huurauto’s en chauffeursdiensten samen aangeboden, waardoor klanten kunnen kiezen voor eenvoudige, flexibele en duurzame mobiliteit. Het deelautoconcept SIXT share hanteert geen abonnementskosten of borgsom zodat klanten alleen betalen voor het gebruik van de mobiliteitsdiensten.

*De actieradius van alle elektrische voertuigen worden gemeten volgens de norm Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure (WLTP). WLTP meet de actieradius van een auto bij een snelheid van 48 km p/u en zomerse temperaturen van een acculading van 100% tot 0%. De WLTP- gecertificeerde actieradius is in werkelijkheid niet altijd haalbaar.