Aiways U5 SUV doet mee met verkiezing Auto van het Jaar 2022

Aiways, de in Shanghai gevestigde aanbieder van oplossingen voor persoonlijke mobiliteit, staat met de volledig elektrische Aiways U5 SUV, zijn allereerste model voor Europa, op de definitieve lijst voor Auto van het Jaar 2022-verkiezing.

Om in aanmerking te komen voor de titel Auto van het Jaar 2022, moet een model nu of vóór het eind van het jaar te koop zijn in ten minste vijf Europese landen. Aiways heeft zijn aanwezigheid in Europa in 2021 uitgebreid naar negen markten. Het merk heeft al bij de allereerste poging de definitieve lijst voor COTY gehaald, een geweldige prestatie van deze jonge fabrikant van elektrische auto’s.

De definitieve lijst voor de Auto van het Jaar 2022 is vastgesteld door 61 onafhankelijke autojournalisten uit 23 Europese landen en bevat 39 modellen. Op de voorlopige lijst stonden meer dan 60 voertuigen. Op 29 november zal de shortlist met zeven auto’s bekendgemaakt worden.

Alex Klose, Executive Vice-President Overseas Operations bij AIWAYS: "De titel Auto van het Jaar is een van de meest prestigieuze prijzen in de internationale auto-industrie. Het is voor ons als jong bedrijf een uitzonderlijke prestatie om dit jaar al de definitieve lijst te halen. Ik ben vooral blij met de positieve feedback die we gekregen hebben in alle Europese landen waar de U5 SUV al te koop is of binnenkort verkrijgbaar zal zijn. Ik wil de juryleden van de verkiezing bedanken voor hun vertrouwen in het merk Aiways en de U5 SUV. En ik beloof dat het hele bedrijf dit als een stimulans zal gebruiken om nog een stap verder te gaan."

Met een prijs vanaf € 39.950,- staat de Aiways U5 garant voor een aantrekkelijke prijs-actieradiusverhouding. Hij kan 400 km afleggen op één acculading, meer dan voldoende voor de afstand die de meeste mensen dagelijks rijden. Ook langere tochten vormen geen enkel probleem, want de Aiways U5 laadt in slechts 27 minuten van 30% naar 80% op. De lunchpauze is daar dus een ideaal moment voor.