Aiways wil doorgroeien via nieuwe investering

Aiways heeft nogmaals bevestigd dat het door wil groeien en nog meer markten wil betreden via een nieuwe financieringsronde van honderden miljoenen dollars.

De nieuwe investering heeft geleid tot een herstructurering van het bestuur die past bij de plannen van Aiways voor internationale groei in 2022 en de jaren daarna. Aandeelhouder van het eerste uur Chen Xuanlin (William Chen) is de nieuwe voorzitter van Aiways. Chen heeft een sleutelrol gespeeld bij de nationale en internationale groei van Aiways door zijn strategische en financiële ondersteuning sinds de oprichting van het bedrijf in 2017. Naast Chen treedt Zhang Yang (Charlie Zhang), een voormalig VP van NIO, toe tot het bestuur van Aiways. Zowel Chen als Zhang heeft uitgebreide ervaring in de auto-industrie en zijn al lang pleitbezorger van voertuigen die gebruikmaken van nieuwe vormen van energie. 

Dr. Alexander Klose blijft Vice-President Overseas Operations in Shanghai en München. Hij is verantwoordelijk voor de succesvolle groeistrategie van het merk in Europa en andere internationale markten die in 2022 zullen volgen. Samuel Fu, de oprichter van Aiways, blijft vanuit Shanghai als President fungeren.

Door de nieuwe investering en de wijzigingen in het topmanagement zal Aiways internationaal door kunnen groeien. Hierbij ligt de focus met name op de toetreding tot nieuwe markten, de introductie van nieuwe producten en de uitbreiding van duurzame mobiliteit. Het merk wil de gebruikerservaring versterken en zijn digitale mogelijkheden vergroten.

Aiways was de eerste Chinese startup die elektrische voertuigen in Europa begon te verkopen, en het bedrijf breidt zijn aanwezigheid hier steeds verder uit. De volledig elektrische Aiways U5 SUV wordt momenteel op tien Europese markten verkocht: België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Portugal, Spanje, Zweden en Zwitserland. In 2022 zullen meer markten volgen.

Op alle markten zal de Aiways U5 SUV dit jaar gezelschap krijgen van de Aiways U6 SUV-coupé. Beide modellen zijn volledig elektrisch, maken emissievrij rijden voor iedereen toegankelijk en hebben een grote actieradius en een ongeëvenaarde functionaliteit. Aiways wil in Europa één nieuw elektrisch voertuig per jaar op de markt brengen.