ALD Automotive lanceert flexibele mobiliteit met ALD Flex

ALD Automotive lanceert in 19 landen de nieuwe mobiliteitsoplossing ALD Flex. Het is een flexibele en betaalbare mobiliteitsoplossing die bedrijven in staat stelt makkelijker in te springen op veranderende mobiliteitsbehoeftes. ALD Flex biedt goed onderhouden tweedehands leaseauto’s die direct beschikbaar zijn. Daarbij biedt de leaseoplossing verschillende financiële voordelen zoals het kosteloos opzeggen van het contract al na 1 maand.

ALD Flex is eenvoudig, per direct te implementeren en kostenefficiënt. Het biedt alle voordelen van operational lease, dus inclusief volledig onderhoud, verzekering, banden en hulp bij pech. De leaseoplossing is bedoeld voor gebruik op korte en middellange termijn van gemiddeld 1 tot en met 24 maanden, tegen een gunstig maandtarief. Het startaanbod bestaat uit 3 voertuigcategorieën, variërend van stadsauto tot compacte middenklasse. ALD Flex is extra flexibel doordat het mogelijk is contracten al na 1 maand zonder extra kosten te ontbinden. Ook gaan contractkosten juist bij langere looptijden met terugwerkende kracht omlaag. In eerste instantie is ALD Flex beschikbaar voor de zakelijke markt, maar op termijn waarschijnlijk ook voor de particuliere gebruiker.

Jeroen Kruisweg, algemeen directeur bij ALD Automotive Nederland: “Meer flexibiliteit in mobiliteit is heel belangrijk in onzekere tijden zoals nu met de maatregelen in het kader van COVID-19. Iedereen wil flexibiliteit, maar een auto voor een maand of langer huren is vaak te duur. Door tweedehands auto’s aan te bieden via ALD Flex, kunnen we wel een flexibele en betaalbare oplossing bieden om veilig naar je werk te kunnen reizen.”

ALD Flex ondersteunt ook de langetermijnstrategieën doordat het werkgevers in staat stelt hun mobiliteitsbeleid te diversifiëren. Kruisweg: “Met een tijdelijk leasecontract via ALD Flex kunnen medewerkers bijvoorbeeld makkelijker kennis maken met elektrisch rijden. Het vereenvoudigt ook het algemene beheer van mobiliteitsmiddelen doordat alles via één enkele leverancier aangeboden wordt. En het past binnen de algemene ontwikkeling van betalen naar gebruik.”