ALD en Mitsubishi richten joint venture op

ALD Automotive en Mitsubishi UFJ Lease (MUL) hebben een overeenkomst getekend om een joint venture op te richten in Maleisië om zakelijke klanten full-service lease- en mobiliteitsoplossingen te bieden.

Op 13 maart 2020 hebben de ALD Groep en MUL een memorandum van overeenstemming ondertekend voor de oprichting van de joint venture. Deze joint venture is het begin van een gezamenlijke strategie gericht op Zuidoost-Azië. De twee partijen verwachten met de oprichting van een gezamenlijk bedrijf een belangrijke voorsprong op te kunnen bouwen in deze regio. De verwachting is dat meerdere joint ventures gaan volgen om de belangrijkste landen in Zuidoost-Azië te kunnen bestrijken.

"In een groeimarkt als Zuidoost-Azië willen we er als Europees bedrijf vroeg bij zijn, zoals we dat ook in andere opkomende landen hebben gedaan", bevestigt Tim Albertsen, plaatsvervangend Chief Executive Officer van de ALD Groep.  "De al gevestigde aanwezigheid van MUL in de regio, samen met onze expertise, helpt om ons verder te ontwikkelen in de belangrijkste markten in deze regio.”

"We hopen dit partnerschap in Zuidoost-Azië samen uit te kunnen breiden. Het doel is om te bouwen aan een platform dat ons in staat stelt een breed aanbod mobiliteitsdiensten te leveren en zo invulling te geven aan de uiteenlopende behoeften van onze klanten die te maken hebben met een revolutie in de mobiliteitsbranche", aldus Kenji Yasuno, Senior Managing Executive Officer van MUL.

ALD Automotive is al in Azië aanwezig in India, waar het al meer dan tien jaar full service leasing levert. De joint venture-dochteronderneming in Maleisië tussen de ALD Groep en MUL wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2020 opgericht, onder voorbehoud van een eventuele goedkeuring van de fusie.