AutoBild beoordeeld Vredestein als uitmuntend

De Vredestein Ultrac Vorti+ heeft de eerste plaats gehaald in een groepstest van zomerbanden uitgevoerd door AutoBild, een van de toonaangevende Duitse autotijdschriften. De hoogwaardige Vredestein-band werd naast 10 concurrerende producten beoordeeld en behaalde de eerste plaats. Hij werd door het onafhankelijke testteam "uitmuntend" genoemd.

De Ultrac Vorti+ haalde ook de tweede plaats in de categorie 'gemengde banden' van AutoBild, die de prestaties van de banden analyseert bij gebruik van twee verschillende maten, 225/45 R 18 op de vooras en de grotere 255/40 R 18 achter, gebruikelijk bij premium en high-performance auto's.

De banden in maat 225/45 R18 werden in diverse omstandigheden, waaronder op natte en droge ondergrond, aan het werk gezet. De prestaties op het gebied van remmen, aquaplaning en rolweerstand werden uitvoerig geanalyseerd. De Ultrac Vorti+ deed het consequent beter dan de concurrentie in de tests op het gebied van rijgedrag op nat wegdek.

AutoBild merkte op dat de Vredestein Ultrac Vorti+ een "sportief zomerprofiel heeft op een evenwichtig hoog prestatieniveau" en "goede grip op nat wegdek."

Daniele Lorenzetti, Chief Technology Officer, zei: "Deze nieuwste testresultaten bewijzen dat ons groeiende portfolio Vredestein-banden elke keer beter presteert dan andere producten op de Europese markt. Dit is het resultaat van een aanzienlijke investering in R&D om ervoor te zorgen dat producten zoals de Ultrac Vorti+ een prestatievoordeel behouden en toch uitblinken in veiligheid."

De Ultrac Vorti+ maakt deel uit van Vredesteins 'high-performance'-bandenaanbod. Deze band heeft een classificatie (Y) voor snelheden boven 300 km per uur en is geoptimaliseerd voor gebruik in premium en high-performance auto's en SUV's. Met een stijvere wang (vergeleken met de Ultrac-band) en een speciaal ontworpen compound en profiel, is de Vorti+ ontwikkeld voor gebruik op zowel de voor- als de achteras, wat werd bevestigd in de AutoBild-test voor 'gemengde banden'.