Autotaalglas realiseert groei met innovatie

De beperkte reisbewegingen het afgelopen jaar hebben grote impact op de gehele automotive sector. Ook glasschadeherstelbedrijven merken de gevolgen van de afname in verkeersdrukte en korte afstands-verplaatsing. Er worden aanzienlijk minder ruiten vervangen dan voorheen, maar in de toenemende complexiteit van ruittechnologie liggen kansen voor innovatieve ondernemers.

“Ruiten zijn tegenwoordig integraal onderdeel van de carrosserie en het vergt meer vakmanschap en expertise om die vakkundig te vervangen”, aldus Martijn Zaal, commercieel directeur Autotaalglas. “De monteur van nu is een specialist in ruittechnologie die vanuit een hoog kennisniveau met complexe apparatuur werkt om systemen achter de ruit te herkalibreren.”

Martijn Zaal erkent de impact hiervan op de rol van Autotaalglas: “Er is veel meer kennis en tijd nodig; het vervangen van autoruiten is een modern ambacht geworden. Daarbij staat het volledig ontzorgen van onze klanten bovenaan, die wil tenslotte dat het ongemak van de ruitschade wordt opgelost. “

“Autotaalglas investeert flink in de innovaties rondom ADAS. En we volgen de ontwikkelingen nauwgezet, waardoor we onze klant altijd professioneel kunnen bedienen. Ongeacht de complexiteit van de rijhulpsystemen.” Vervolgt Zaal. “Onze franchisenemers spelen hierin een cruciale rol, zij zorgen er voor dat elke auto na de ruitvervanging de herkalibratie krijgt die exact bij dat type auto en bijbehorende ADAS systemen hoort.”

“Autotaalglas is een ijzersterk merk, dat met 55 vestigingen een volledig landelijk dekkend netwerk heeft, waardoor er altijd een Autotaalglas vestiging in de buurt is. In de afgelopen periode hebben we vier nieuwe professionele autoruitherstellers mogen verwelkomen in ons netwerk”, vervolgt Zaal, zoals in Wageningen, Hengelo en Arnhem en in Gouda. Martijn Zaal: “Vanuit gedreven ondernemerschap gaan we tot het uiterste om elke ruitschade voor de klant snel, efficiënt en vakkundig op te lossen.”