Bijpraten op professioneel niveau

Vidialogen bij VakWereld

Vakwereld komt met een nieuw initiatief. Een live online setting met vier personen: een gespreksleider, een journalist en twee deskundigen over het onderwerp van dienst. Ziehier de contouren van de VakWereld Vidialogen.

Wat dit initiatief onderscheidt is dat het een onafhankelijke setting is, gaat over de pure inhoud, de ontwikkelingen in de markt, en er geen sprake is van ‘scripted reality’. Na een korte inleiding met een toelichting over (de keuze voor) het onderwerp gaat de gespreksleider van start met de ondervraging van de deelnemers. De ‘kijkers’ kunnen, wanneer ze dat willen, meedoen via een chatbox waar ze hun eigen vragen kunnen stellen.

‘We wilden nu per se een live setting, een format met een hoog discussie-element’, aldus uitgever van VakWereld, Sander de Wolf. ‘Een discussie over actuele onderwerpen, wat er gaande is in de samenleving op ons vakgebied, waarom dat zo is, en wat we ermee moeten. En dan mag het best een beetje oplopen, zo’n discussie. Dat maakt het gesprek juist spannend en echt.’

Er zullen in een reeks uitzendingen afwisselend om de week Vidialogen worden gehouden voor MobilityWereld. De onderwerpen worden vooraf bekend gemaakt, waarna mogelijke ‘kijkers’ zich kunnen aanmelden. ‘Daar doen we verder niets anders mee dan die mensen een linkje sturen waardoor ze kunnen deelnemen. Het is geen commercieel model. Wij willen kennis delen en opdoen aan de hand van goede, professionele gesprekken. Zie het maar als een bijpraatsessie voor professionals’, aldus De Wolf.

Bijpraten op professioneel niveau