BIMObject breidt uit voor groeiende vraag EV-laadoplossingen

BIMobject, een cloud-based omgeving die Building Information Modeling (BIM)-objecten host voor het ontwerpen van digitale 3D-modellen, voegt een nieuwe EV-laadpalen categorie toe. De keuze is een gevolg van de wereldwijde groeiende vraag naar laadoplossingen voor publieke, private en commerciële architectuur en bouwprojecten. CTEK, de van oorsprong Zweedse maker van onder andere EV-laders en toonaangevend merk in accubeheeroplossingen, is het eerste merk dat zijn intrede doet in deze nieuwe categorie.

Objecten in BIM zijn een virtuele representatie van producten en materialen die gebruikt worden in de bouw. Ze worden onder andere gebruikt voor het ontwerpen van digitale modellen in BIM, waardoor architecten, engineers en aannemers de tools en informatie hebben om gebouwen en infrastructuur digitaal te plannen, ontwerpen, bouwen en te beheren.

Veel landen en (lokale) overheden willen naar 100% emissievrije steden en landen, wat impact heeft op de regelgeving in de bouw wereldwijd. De veranderingen hebben als gevolg dat duizenden laadpalen niet alleen in huizen, maar tevens in nieuwe kantoorgebouwen, winkelcentra en andere commerciële gebouwen onderdeel moeten worden van de bouw.

In samenwerking met 2.000 bedrijven, levert BIMobject gebruikers BIM-objecten in gebruikelijke formats voor toonaangevende BIM-applicaties als Autodesk Revit, AutoCAD, 3DS, Graphisoft ARCHICAD, en Trimble SketchUp, en tevens in Augmented Reality en Virtual Reality formats. De BIM-objecten worden vervolgens gehost op het platform BIMobject® Cloud, wat dienst doet als ‘Single Source of Truth’ voor geregistreerde gebruikers.