Blauwe verlichting voor Opel Grandland X

Als de bestuurder van een Opel Grandland X Hybrid met plug-in hybride-aandrijving de volledig elektrische rijmodus inschakelt, rijdt de SUV niet alleen emissievrij en geruisloos rond, maar worden ook andere weggebruikers geïnformeerd over de ingeschakelde rijmodus dankzij een blauw led-licht in de voorruit.

De blauwe verlichting is net onder de binnenspiegel aangebracht en duidelijk zichtbaar voor andere weggebruikers. Deze verlichting is bovendien handig voor wetshandhavers, bijvoorbeeld als de Grandland X Hybrid rijdt in gebieden waar (tijdelijk) alleen elektrische voertuigen zijn toegestaan. Dankzij de blauwe verlichting is in één oogopslag te zien of de auto elektrisch rijdt of niet.

e-Save
Om ervoor te zorgen dat er altijd genoeg stroom beschikbaar is om lokaal emissievrij te rijden, biedt de Grandland X Hybrid de rijmodus ‘e-Save’. Hiermee kan de energie in de batterij worden ‘bewaard’ voor later op de route, bijvoorbeeld om volledig elektrisch te rijden in de stad of in een woonwijk. De bestuurder kan deze functie inschakelen via de touchscreen van het infotainmentsysteem.

De Opel Grandland X Hybrid is de eerste Opel met plug-in hybride-aandrijving en is leverbaar in twee varianten. In beide gevallen wordt een 1,6-liter turbobenzinemotor ondersteund door een elektromotor via een geëlektrificeerde 8-traps automaat.