Cargoroo en MHC Mobility versnellen samen deelmobiliteit

De roep om steden te verduurzamen en leefbaarder te maken wordt steeds sterker. Hierdoor wordt deelmobiliteit een serieus alternatief voor het dagelijks vervoer in de stad en biedt het steeds meer mogelijkheden en diversiteit door het groeiend aantal aanbieders. Wat wel vaak nog ontbreekt is een volwaardig alternatief voor de auto.Met de opmars van de elektrische deelbakfiets is dit verleden tijd en ontstaat er een nieuw aanbod in dit segment voor het brengen en halen van je kinderen naar de sportclub, de boodschappen doen of een uitje met het gezin naar het park.

De ondernemers achter Cargoroo ervaarden zelf al eerder deze behoefte, waarmee de basis werd gelegd om een platform met elektrische deelbakfietsen te ontwikkelen. Na een pilot in Haarlem in 2019 is Cargoroo ondertussen ook gestart in Den Haag en in een klein aantal andere steden. Hiermee heeft de deelaanbieder de basis kunnen leggen voor een verdere opschaling en is het klaar om de enorm vraag uit de markt, zowel internationaal als nationaal, te gaan invullen. Dit jaar zijn oa. Amsterdam en Utrecht aan de beurt in Nederland, maar ook Leuven in België en een Duitse stad zullen al bedient gaan worden.

De financiering van de bakfietsen heeft Cargoroo met behulp van Mobis Corporate Finance onder gebracht bij MHC Mobility. Beide partijen zijn verheugd met de samenwerking en kijken ernaar uit om de verdere verduurzaming van steden mogelijk te maken en deelmobiliteit van elektrische bakfietsen op de kaart te zetten.

Cargoroo heeft als missie om het autogebruik in steden drastisch te ontmoedigen door op vaste plekke in de wijk een bakfiets aan te bieden. Jelle Maijer: Ons concept is gericht op gezinnen en ondernemers die geen bakfiets willen of kunnen aanschaffen. “Een elektrische buurtbakfiets die je in jouw buurt huurt als alternatief voor “huis- tuin en keuken” ritjes, die normaliter met de auto doet” Hiermee wordt autogebruik verder ontmoedigd, de wijk leefbaarder en heeft de buurt er met een elektrische bakfiets op een vaste plek, een nieuw gemak bij.

Cargoroo is niet alleen in Nederland actief, maar ook al gestart in oa. Leuven en Mechelen, als onderdeel van Europese mobiliteitsprogramma’s. Volgend jaar staat verdere internationale expansie naar grotere steden op de agenda, waarvoor de deelaanbieder al voorbereidingen heeft getroffen.  Erik de Winter: “Steeds meer steden zijn enthousiast over onze unieke benadering en maken ruimte in hun beleidsagenda om dit mogelijk te maken. We worden dagelijks benaderd door steden en gemeenten in binnen- en buitenland die graag Cargoroo in hun wijken zien starten. We kijken ernaar uit om dit momentum verder te gaan benutten en onze bijdrage aan leefbaardere steden te gaan verbreden.”