ChargePoint neemt ViriCiti over om elektrificatie van wagenparken te versnellen

ChargePoint Holdings neemt ViriCiti, aanbieder van elektrificatie-oplossingen voor eBus- en commerciële wagenparken, over. Het totale overnamebedrag is bij het sluiten van de deal vastgesteld op €75 miljoen euro, onder voorbehoud van aanpassingen. Het team, de klantaccounts en de technologie van ViriCiti worden onderdeel van de activiteiten van ChargePoint. Samen met de op handen zijnde overname van de toonaangevende Europese leverancier van e-mobiliteitstechnologie has-to-be, bevestigt deze transactie de groeiplannen van het bedrijf in Noord-Amerika en Europa.

ChargePoint breidt met deze overname zijn portfolio uit van oplossingen voor het opladen van voertuigen met software, hardware en diensten. De integratie van het dienstenaanbod van ViriCiti helpt wagenparken hun elektrische activiteiten te optimaliseren, met onder andere batterijbeheer, laadstationbewaking, telematica voor OEM's van voertuigen, voertuigonderhoud en gegevens over voertuigactiviteiten. De gecombineerde oplossing omvat het vooraf bepalen van de optimale routes om te elektrificeren, monitoring en rapportage voor een hoge uptime, laadoptimalisatie om operationele gereedheid te garanderen tegen de laagste kosten en geïntegreerd voertuig- en laadstationbeheer om een soepele werking te garanderen. Door het gebruik van de bestaande systemen kan ChargePoint de meest complete verzameling oplossingen leveren voor beheerders van elektrische wagenparken, vanaf de eerste aanleg van de infrastructuur tot aan optimalisatie en groei.

"De toekomst van wagenparken is elektrisch en laadoplossingen die zijn geïntegreerd in de vele bedrijfssystemen in huidige depots is essentieel voor succesvolle elektrificatie”, zegt Pasquale Romano, President en CEO van ChargePoint. “Door de mogelijkheden in voertuigbeheer van ViriCiti toe te voegen aan ons wagenparkportfolio kan ChargePoint meer functionaliteiten bieden aan eBus- en commerciële wagenparkbeheerders, en blijven we ook nog beschikbaar voor integratie met andere, bestaande voertuigbeheer-providers. Nu wagenparken van alle soorten in Noord-Amerika en Europa blijven elektrificeren, benadrukt deze gecombineerde oplossing het belang van software voor EV-oplaadsystemen en biedt het een operationele inzetbaarheid tegen lage kosten.”