De voordelen van een tankpas voor ZZP‘ers

Waar nog veel mensen denken dat een zakelijke tankpas vooral is weggelegd voor bedrijven met grote wagenparken, hebben het mis. Er zijn ook tankpassen speciaal voor ZZP’ers. Een tankpas kunnen ZZP’ers niet alleen kosten laten besparen, maar er zijn ook tal van andere voordelen.

Niks vervelender dan na elke tankbeurt het tankbonnetje te bewaren voor de administratie. Met een ZZP tankpas behoort dit gelukkig tot het verleden. Door de gedetailleerde informatie die tankpasaanbieders bieden over elke tanktransactie, wordt de belastingopgave maken een stuk gemakkelijker. Je ontvangt één keer per maand een verzamelfactuur waar alle transacties netjes op vermeld staan, inclusief de btw-specificatie. Dit bespaart je natuurlijk ook veel tijd om alles te administreren en we hoeven een ondernemer natuurlijk niet uit te leggen dat tijd verlummelen geld kost. 

Brandstofkosten zijn aftrekbare autokosten
Als je als ondernemer btw mag aftrekken, dan is de btw op de brandstofkosten aftrekbaar. Natuurlijk moet je de kilometers voor zakelijke doeleinden hebben gereden en moeten de bonnen en btw-specificaties aanwezig zijn. Door een tankpas heb je een sluitende administratie van de autokosten.

Goedkoper tanken
Afhankelijk van de tankpasaanbieder, zijn er ook tankpassen waar je overal kunt tanken in Nederland. Dus ook bij de voordelige onbemande tankstations. Er zijn zelfs aanbieders die je helpen om het dichtstbijzijnde of goedkoopste tankstation te zoeken. Maar hoe werkt dat dan? Een tankpas is bijna hetzelfde als een bankpas. Nadat je getankt hebt, vul je bij het afrekenen de pincode in gevolgd door de kilometerstand.

Extra voordelen
Naast dat je door een tankpas geen tankbonnetjes meer hoeft te bewaren en je goedkoper kunt tanken, zijn er nog meer extra services. Zo kun je bij bepaalde tankpassen de ruitenwisservloeistof en motorolie gratis laten bijvullen op meerdere punten in Nederland. Ook kun je met sommige tankpassen eenvoudig een wasbeurt afrekenen of biedt een tankpas de mogelijkheid om op straat te parkeren of te parkeren in een parkeergarage. Als je veel met de auto onderweg bent, kunnen deze extra services erg handig zijn!