Eerste glimp van nieuwe Opel Astra

Opel geeft opvallende beelden vrij die een eerste glimp tonen van de toekomstige Astra – de eerste generatie van het compacte model van het Duitse merk die geëlektrificeerd zal worden.

“De toekomstige Astra opent een spannend nieuw hoofdstuk in de 30-jarige geschiedenis van ons compacte middenklasse-model”, zegt Michael Lohscheller, CEO bij Opel. “We zijn ervan overtuigd dat de volgende generatie Opel Astra een krachtige indruk gaat maken en veel nieuwe klanten naar het merk zal trekken.”

Het centrale designelement aan de buitenzijde is een doorontwikkeling van de Opel Vizor, die voor het eerst te zien was op de nieuwe Crossland en Mokka. Het gezicht van het merk strekt zich uit over de voorkant en integreert naadloos technologieën zoals de ultraslanke IntelliLux LED-koplampen, die wederom een baanbrekende innovatie zullen vormen in het compacte marktsegment. Aan de achterzijde is het geheel nieuwe Astra-logo centraal geplaatst op het strakke oppervlak van de achterklep.

Ook het interieur wordt gekenmerkt door Duitse precisie. In de cockpit bevindt zich het volgende generatie Pure Panel, met volledig glazen oppervlakken, geïnspireerd op de naadloze integratie van de Opel Vizor. Twee breedbeelddisplays geven informatie in een horizontale, op de bestuurder gerichte lay-out. De fysieke bediening is met verfijnd afgewerkte toetsen tot een minimum beperkt. De hoge kwaliteit van het interieur wordt nog meer benadrukt door de vorm, de textuur en de materialen van het nieuw ontworpen stuurwiel en de uitzonderlijk ergonomische voorstoelen – een typisch kenmerk van Opel.