Eerste platform over elektrisch rijden voor consument

Elektrischryden.nl richt zich volledig op het verstrekken van eerlijke en nuttige informatie over elektrisch vervoer voor de gemiddelde automobilist. Het platform  vertelt het verhaal in eenvoudige taal, om zo de transitie van de fossiele naar de elektrische auto mede mogelijk te maken.

Miljoenen Nederlanders stappen de komende jaren over op de elektrische auto, in 2030 zijn dat er naar verwachting al twee miljoen. Na 2030 mogen alleen nog auto’s verkocht worden zonder uitstoot en zal langzaam iedereen over stappen. Het is daarom cruciaal om de gewone automobilist beter te informeren over de voor- en nadelen van elektrisch rijden. 

De ‘gewone’ automobilist wordt te vaak vergeten
De groep die zich al actief bezig houdt met elektrisch vervoer zijn wagenparkbeheerder, de techneuten, de gadget lovers en de groene denkers. Een enthousiaste groep koplopers die met passie en plezier werken aan de ontwikkeling van elektrisch vervoer. Voor de grote bulk aan automobilisten is het echter nog een ver van mijn bed show. In de transitie van fossiele naar de elektrische auto moet er daarom meer aandacht komen voor de consument, om deze mee te nemen bij de nieuwe ontwikkelingen. Hier laten overheden en bedrijven het nu nog afweten.

Mede-oprichter van elektrischryden.nl Matthijs Nieuwenhuis:

“Ik spreek ongelooflijk veel mensen die best willen overstappen naar een elektrische auto, maar het toch te spannend vinden of het gewoon echt nog niet goed begrijpen. Als je op zoek gaat naar informatie komt er ook heel veel op je af en het is allemaal nieuw. Dat terwijl het ook veel voordelen heeft. Juist om die grote groep mensen die de komende jaren willen overstappen verder te helpen zijn we dit platform begonnen.“

Mede-oprichter en Amsterdamse ondernemer Aziz Bokazini:

Als automobilist wil je gewoon een eerlijk verhaal. Daarom bieden wij b.v. ook een ‘EV-checker’ aan, een module waar je kunt controleren of je al klaar bent voor een elektrische auto. En het eerlijke antwoord is dat dit voor sommige mensen nog niet het geval is,. Met Elektrischryden.nl houden we deze mensen goed op de hoogte van de ontwikkelingen.”