Efficiënte brandstofmotoren voor nieuwe Opel Mokka

Na de onthulling van de volledig nieuwe Opel Mokka‑e met elektrische aandrijving, maakt Opel nu alle details bekend van de versies met een brandstofmotor. De nieuwe Mokka wordt leverbaar mett 1.2 Turbo benzinemotoren en een 1.5 dieselmotor met de nieuwste technologie voor maximale reductie van uitlaatgasemissies.

“De nieuwe Opel Mokka laat zien waar we nu en in de toekomst voor staan”, zegt Michael Lohscheller, CEO van Opel. “De Mokka is in alle opzichten efficiënt, innovatief en plezierig en vertaalt de merkwaarden van Opel op vooruitstrevende wijze: spannend, bereikbaar en Duits. Daarbij zijn onze klanten vrij in de keuze van aandrijving – elektrisch, benzine of diesel.”

De nieuwe Mokka is 12,5 cm korter dan zijn voorganger, maar heeft een fractioneel langere wielbasis (+2 mm). De auto biedt vijf zitplaatsen en een bagageruimte van vergelijkbare grootte (350 liter) als zijn voorganger. Met een lengte van 4,15 meter laat de Mokka zich eenvoudig manoeuvreren en parkeren.

Het ontwerp verrast met zijn schitterende proporties, korte overgangen, krachtige postuur en oog voor detail. Bovendien is de Mokka als eerste Opel-model voorzien van het toekomstige familiegezicht én de nieuwe, volledig digitale cockpit van Opel: respectievelijk de Opel Vizor en de Pure Panel. Er zijn geen analoge tellers of nutteloze decoratieve animaties te vinden in de nieuwe Mokka. De weergave is strak en duidelijk geordend, de informatie doeltreffend en gericht op wat écht nodig is. Het horizontaal uitgestrekte instrumentenpaneel integreert twee breedbeeldschermen, waarvan de bestuurdersdisplay maximaal 12 inch groot is. Voor intuïtief gebruik en minimale afleiding van de bestuurder zijn essentiële functies onveranderd te bedienen met fysieke knoppen.