EV uit Vietnam?

In het VinFast-productiecomplex in Hai Phong heeft VinFast een evenement gehouden om de levering van de eerste 100 volledig elektrische VF 8 te vieren. De bijeenkomst was voor de eerste Vinfast-klanten die al in een vroeg stadium de EV reserveerden. Het evenement markeert een historische mijlpaal, aangezien de eerste wereldwijde slimme elektrische auto van Vietnam officieel aan klanten is afgeleverd. Daarmee is het merk klaar om de meest veeleisende markten in de VS, Canada en Europa te betreden.

Met het thema ‘The Future is Now’ werd het VF 8 Delivery Event gehouden in het productiecomplex van VinFast in Hai Phong. Aanwezig waren de VinFirst-klanten die als eersten het model reserveerden.

Het evenement werd ook wereldwijd gelivestreamd, zodat klanten en volgers van VinFast van over de hele wereld,getuige konden zijn van het moment waarop de eerste elektrische modellen uit Vietnam officieel van de productielijn rolden.

Na deze eerste leveringen in Vietnam is VinFast van plan om de volgende batch van ongeveer 5.000 VF 8's te exporteren naar de VS, Canada en Europa. De eerste internationale klanten zullen hun EV’s naar verwachting al in december 2022 ontvangen.

Mevrouw Le Thi Thu Thuy - vicevoorzitter van Vingroup en Global CEO van VinFast: "Het evenement van vandaag markeert een keerpunt voor de auto-industrie in Vietnam. Op dit historische moment zijn we zeer verheugd om de eerste batch van volledig elektrische VF 8’s te leveren aan onze eerste klanten in Vietnam. En zeer binnenkort zal hun enthousiasme worden ervaren door meer dan 65.000 klanten van over de hele wereld die ook in een vroeg stadium voor Vinfast kozen.”

De VinFast VF 8 is een elektrische SUV gemaakt voor markten over de hele wereld, voorzien van  5 zitplaatsen, een lengte van 4.750 mm, een breedte van 1.934 mm en een hoogte van 1.667 mm. De VF 8 is uitgerust met ADAS, een serie van geavanceerde geautomatiseerde rijfuncties, waaronder Highway Assist, Automated Lane Changing Assist, Smart Parking Assist, Smart Summon Mode en Remote Parking Assist. Bovendien is de VF 8 uitgerust met het ‘Smart Services-pakket’, dat functies heeft voor bediening en interactie van de auto via spraak. Bediening op afstand is mogelijk via de VinFast-app. Het pakket bevat ook andere interessante functies zoals online winkelen en videogames die worden gesynchroniseerd met de telefoon.

De VinFast VF 8 is leverbaar in twee uitvoeringen: Eco en Plus. De VF 8 Eco-versie is uitgerust met een elektromotor met een maximumvermogen van 260 kW en een maximumkoppel van 500 Nm. Deze versie heeft een actieradius van maximaal 471 km op een volle lading (WLTP). De VF 8 Plus-versie is uitgerust met een elektromotor met een maximumvermogen van 300 kW en een maximum koppel van 620 Nm met een bereik van maximaal 447 km op een volledige lading (WLTP).

Een belangrijk voordeel van elektromotoren ten opzichte van verbrandingsmotoren is het vermogen om onmiddellijk het maximale koppel te leveren, wat de VinFast VF 8 helpt om indrukwekkend te accelereren, soepel te rijden en een uitstekend rijgevoel te bieden.

Naast het eerder dit jaar aangekondigde beleid voor batterijabonnementen, biedt VinFast per 1 september 2022 de mogelijkheid om batterijen te kopen om zo aan de uiteenlopende behoeften van klanten te voldoen. Klanten die vóór 1 september 2022 een VF 8 of VF 9 hebben gereserveerd, kunnen hun oorspronkelijke batterijabonnement behouden en profiteren van een vast tarief gedurende de levensduur van hun auto. Ze hebben ook de mogelijkheid om, en dat is nieuw, auto en batterij te kopen.

Klanten die vroeg reserveerden in het kader van het VinFirst-programma hebben aantrekkelijke aanbiedingen ontvangen, waaronder een voucher ter waarde van € 2.500,-, een VinFast Smart Driving-pakket ter waarde van € 7.250,- en een Vinpearl's voucher van ongeveer € 4.500.

Klanten die een VF 8 of een ander VinFast-model bezitten, kunnen rekenen op uitstekende klantenservice en after-salesondersteuning, inclusief 10 jaar garantie van VinFast en onder meer mobiel opladen, mobiele service en 24/7 gratis pechhulp tijdens de garantie periode.