Fastned en Tesla openen Duitsland's grootste snellaadhub

Snellaadbedrijf Fastned heeft samen met Tesla en Seed & Greet Ladepark Kreuz Hilden, de grootste snellaadhub van Duitsland geopend. Op het terrein is een café, een groot Tesla Supercharger station en een groot Fastned laadstation aanwezig. Bij het Fastned station kunnen 8 auto's tegelijkertijd opladen met een vermogen tot 300 kW. Elektrische auto's kunnen hierdoor in slechts 15 minuten tot 300 km opladen. Het Fastned station verkoopt elektriciteit van zon en wind, deels opgewekt door het grote zonnepanelendak van het station. Ladepark Kreuz Hilden ligt vlakbij de kruising tussen de snelwegen A3 en A46, dichtbij Düsseldorf in Duitsland.

Het Fastned station heeft 8 snellaadpunten en het Supercharger station van Tesla heeft 20 Supercharger stalls. De snellaadhub bestaat daarmee uit 28 laadpunten. Het Fastned station in Kreuz Hilden kan eenvoudig worden uitgebreid met meer snelladers, zodat in de toekomst 22 auto's tegelijkertijd op het station kunnen laden.

Michiel Langezaal, CEO Fastned:"Om het exponentieel groeiende aantal elektrische voertuigen van stroom te voorzien, hebben we veel grote snellaadstations nodig. Ik roep bij deze landeigenaren die deze visie delen op om contact met ons op te nemen, zodat we onze krachten kunnen bundelen en kijken of we een Fastned station op hun terrein kunnen realiseren. Samen bouwen we aan de infrastructuur van de toekomst! "