Fastned opent eerste twee snellaadstations langs Vlaamse snelwegen

Fastned heeft haar eerste twee snellaadstations langs de snelweg in Vlaanderen geopend. Deze stations zijn onderdeel van een samenwerking met het Agentschap Wegen en Verkeer om dertien snelwegparkings in Vlaanderen van snellaadstations te voorzien. Deze eerste twee snellaadstations zijn gelegen aan weerszijden van de E19 op de snelwegparkings Peutie Oost en West tussen Antwerpen en Brussel. Hier kunnen elektrische rijders in een kwartier tot wel 300 km bereik snelladen met stroom van zon en wind. De stations worden vandaag officieel geopend door de Vlaamse minister van Mobiliteit, Lydia Peeters en Michiel Langezaal, CEO Fastned. 

De vandaag geopende snellaadstations zijn de eerste twee van in totaal dertien locaties die Fastned in 2019 vergund kreeg door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Momenteel zijn er meerdere stations uit dit programma in aanbouw. De laadstations sluiten aan bij de missie van AWV om de realisatie van hoogwaardige laadinfrastructuur langs belangrijke snelwegen in Vlaanderen te ondersteunen en zijn van cruciaal belang om het snel groeiende aantal elektrische voertuigen in het land van stroom te voorzien. In de eerste 6 maanden van 2021 kwamen er in België reeds 22.500 nieuwe elektrische wagens bij, een stijging van 57% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar (14.300).

De missie van Fastned is om de transitie naar duurzame mobiliteit te versnellen door vrijheid te geven aan elektrische rijders. Dit doet Fastned door het bouwen van snellaadstations waar elektrische auto's supersnel kunnen laden. Sinds haar oprichting in 2012 heeft Fastned 145 snellaadstations gebouwd in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België en Zwitserland. Daarnaast zal Fastned dit jaar starten met de bouw van de eerste snellaadstations langs belangrijke snelwegen in Frankrijk, waarvoor ze vorig jaar een aanbesteding won. Vorige week kondigde Fastned ook een samenwerking aan met de West-Vlaamse Intercommunale voor de realisatie van vijf laadstations langs hoofdwegen in Vlaanderen.