Ford maakt leveranciersketen transparant

Ford Europa heeft zich aangesloten bij twee belangrijke initiatieven op het gebied van toeleveringsketens. Deze hebben als doel de industrienormen vast te stellen voor de uitwisseling van gegevens tussen partners en de beoordeling van de duurzaamheid van productielocaties.

Het eerste initiatief is het Catena-X Automotive Network, dat is opgezet om de duurzaamheid en efficiëntie in de gehele toeleveringsketen van de auto-industrie te verbeteren door continue uitwisseling van gegevens tussen partners. Het tweede initiatief is het Responsible Supply Chain Initiative (RSCI), dat tools, maatregelen en ondersteuning biedt om te komen tot een duurzamere toeleveringsketen.

"Nu we op weg zijn naar een geëlektrificeerde toekomst, zijn verantwoorde, transparante en duurzame toeleveringsketens essentieel voor een succesvolle verandering van de auto-industrie", vertelt Werner Pütz, vice president Purchasing bij Ford Europa. "Met het definiëren van de gegevensstandaarden en het garanderen van veilige gegevensuitwisseling biedt Catena-X een sterke basis voor gezamenlijke inspanningen op dit gebied, wat zo belangrijk is voor alle bedrijven in de industrie. We zijn erg blij dat we nu deel uitmaken van twee baanbrekende initiatieven."

Met deelname aan deze initiatieven zet Ford een belangrijke stap richting de doelstelling om in 2035 te komen tot CO2-neutraliteit in de voetafdruk van Europese faciliteiten, logistiek en leveranciers. Een ander streven van Ford voor 2035 is volledig emissievrije autoverkoop in Europa.