GO Sharing plaatst 200 deelscooters in Wenen

GO Sharing, de Nederlandse scale-up in deelvervoer, plaatst 200 elektrische deelscooters in Wenen. Het deelbedrijf heeft de missie om wereldwijd een gedragsverandering in vervoer te bewerkstelligen: van voertuigbezit naar gebruik wanneer je het nodig hebt.

Met meer dan 4.000 scooters in 30 steden is GO Sharing marktleider in Nederland. En de groene elektrische deelscooters zijn nu dus ook in het buitenland terug te vinden. Het bedrijf plaatst vandaag 200 elektrische deelscooters in Wenen. Iedereen met een rijbewijs en de GO Sharing app kan gebruik maken van de duurzame dienst om van A naar B te reizen. Voor gebruik van de dienst in de Oostenrijkse stad is een helm verplicht, daarom is iedere scooter voorzien van twee helmen en haarnetjes. De elektrische scooters zijn, net als in Nederland, 24 uur per dag beschikbaar en gebruikers betalen alleen per minuut: vanaf 23 eurocent. GO Sharing doet een beroep op Weners om de deelscooters te gebruiken in overeenstemming met de huidige corona-maatregelen die in het land van kracht zijn.

Wenen is de eerste stad buiten het thuisland van GO Sharing waar het bedrijf haar deelscooters plaatst. Het bedrijf heeft gekozen voor de stad met 2 miljoen inwoners, omdat het bedrijf in Wenen een soortgelijke uitdaging als in Nederland ziet: de Oostenrijkse hoofdstad kampt met veel autoverkeer, filevorming en veel CO2 uitstoot als gevolg en bovendien een tekort aan parkeerplaatsen.

Grote ambitie
‘Een groene planeet met mobiliteit van iedereen, voor iedereen’ is de kreet van GO Sharing. Het bedrijf heeft als doel wereldwijd een gedragsverandering te bewerkstelligen: “Van ‘iedereen een eigen voertuig’, naar ‘gebruik wanneer je het nodig hebt’,” zegt Raymon Pouwels, CEO van GO sharing. “En dat doen we op een duurzame manier, met elektrisch deelvervoer. Zo zorgen we samen met onze gebruikers voor minder CO2 uitstoot, minder verkeersopstoppingen en het terugdringen van de ruimtebestemming voor parkeerplaatsen.”

In het nastreven van het doel van GO Sharing is internationalisering een logische stap: “We zijn ontzettend trots om vanaf vandaag ook in Wenen onze deeldienst aan te mogen bieden. Het is voor ons de eerste stap in het verwezenlijken van onze ambitie. Vandaag starten we met deelscooters, maar ons doel is om wereldwijd al het vervoer op een duurzame manier deelbaar te maken,” legt Pouwels uit.