GO Sharing start in Düsseldorf en Keulen

GO Sharing start in Düsseldorf. De Nederlandse scale-up in elektrisch deelvervoer begint daar met 400 groene deelscooters. Het is de tweede Duitse stad, naast Saarbrücken, waar GO Sharing haar diensten aan gaat bieden. Half juni zal GO Sharing ook in Keulen van start gaan. Volgens CEO Pouwels “slechts het begin van een reeks van Duitse introducties”.

Düsseldorf en Keulen zijn tweede en derde in een reeks van Duitse steden waar GO Sharing zijn duurzame deeldienst gaat aanbieden. Het bedrijf maakte in april bekend een investering van € 50 mln. te hebben ontvangen. De investering is onder meer bedoeld voor internationale uitbreiding. Daarnaast wil GO Sharing het aanbod aan deelvervoer multimodaal maken met e-bikes en elektrische auto’s.

De Nederlandse scale-up in deelvervoer heeft de missie om wereldwijd een gedragsverandering in het vervoer te bewerkstelligen: van het bezitten van een voertuig, naar gebruiken wanneer je het nodig hebt. Duitsland is een belangrijke Europese schakel voor het bedrijf in deze duurzame missie.

Eerder dit jaar startte GO Sharing de internationale uitbreiding in Oostenrijk (Wenen) en België (Antwerpen). In mei maakte het bedrijf bekend ook in Duitsland te starten, met als eerste stad Saarbrücken. Inmiddels heeft de Nederlandse scale-up 6.000 elektrische scooters rondrijden in meer dan 30 steden.