Groot aanbod duurzame auto's

Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat duurzame auto’s de top 10 van meest aangeboden auto’s op Marktplaats zullen bestormen. Het jaar 2020 kende een enorme stijging van het aanbod elektrische (62%) en hybride (47%) auto’s vergeleken met 2019. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van Marktplaats. De Volkswagen Golf en Polo blijven de meest populaire auto’s, terwijl de Renault Clio de snelste stijger van 2020 was.

Top 10 meest aangeboden auto’s per merk en type:

  1. Volkswagen Golf
  2. Volkswagen Polo
  3. BMW 3-Serie
  4. Renault Clio
  5. Ford Focus
  6. Opel Corsa
  7. Opel Astra
  8. Mercedes-Benz C-Klasse
  9. Ford Fiesta
  10. Audi A3

De meest opvallende autotrend is de keuze voor duurzame auto’s. Duurzaamheid is voor veel auto-eigenaren een belangrijke reden voor het aanschaffen van een nieuwe auto. Zo’n 31% van de Nederlanders geeft aan bij de aankoop van een auto voor een zuinigere auto te gaan en 20% voor een elektrische wagen. Dat blijkt uit recent onderzoek van Marktplaats – uitgevoerd door PanelWizard - onder 1.100 Nederlandse auto-eigenaren.

Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat ruim twee derde van de autokopers vooraf weet welke merken en modellen bij hun behoeftes passen. Toch blijkt het slecht gesteld met de technische kennis van de gemiddelde Nederlandse autokoper. Van de ondervraagden zegt bijna de helft weinig tot geen technische autokennis te hebben. Bijna driekwart van de autokopers vraagt dan ook advies en neemt vrienden of familie mee bij het kopen van een auto.