HYVIA: de nieuwe weg naar mobiliteit met waterstof

HYVIA bouwt voort op de expertise van Plug Power, een wereldwijde leider op gebied van waterstof met meer dan twintig jaar ervaring met elektrolyse en een netwerk van meer dan honderd stations die samen meer dan veertig ton waterstof per jaar distribueren. HYVIA biedt oplossingen voor elektrolyse, mobiele opslagstations en – vanaf eind 2021 – ook waterstoftankstations die worden geproduceerd in Flins in Frankrijk. Deze waterstoftankstations zijn te huur of te koop en gegarandeerd veilig in gebruik.

HYVIA biedt tegen het einde van dit jaar drie lichte bedrijfswagens met brandstofcelaandrijving:

  • Master Van H2-TECH: een grote bedrijfswagen geschikt voor commercieel transport van goederen, met een actieradius van 500 km en een laadvolume van 12 m3.
  • Master Chassis Cab H2-TECH: een grote bedrijfswagen met nog meer laadruimte (19 m3) en een actieradius van 250 km.
  • Master Citybus H2-TECH: een minibus voor stedelijk verkeer, ideaal voor bedrijven en openbaar vervoer, geschikt voor maximaal vijftien passagiers en met een actieradius van circa 300 km.

Deze voertuigen zijn gebouwd op een Dual Power-architectuur: ze worden aangedreven door zowel elektrische als uit waterstof gewonnen energie. De actieradius bedraagt 500 km, waarvan 100 km te danken is aan de elektrische energie en de rest aan de waterstof.

De lichte bedrijfswagens zijn voorzien van een 33 kWh batterij, een 30 kW brandstofcel en waterstoftanks met een inhoud van 3 tot 7 kg, afhankelijk van de uitvoering. De brandstofcelsystemen bestaan uit de opslag en alle subsystemen die nodig zijn voor de toevoer en regeling van lucht en waterstof, bevochtiging en koeling.