Juice behaalt internationale certificering voor cybersecurity

Voor Juice Technology AG, producent van elektrische laders en software en marktleider op het gebied van mobiele laders voor elektrische auto's, heeft cybersecurity altijd al hoog op de agenda gestaan. Deze inspanningen zijn nu bevestigd door een officiële certificeringsinstantie.

Veel bedrijven hebben geen oog voor de gevaren van dreigende cyberaanvallen. Juice Technology wel. “Onze robuuste, systematische softwareoriëntatie en bijbehorende benaderingen van 'Software First' en 'Security-by-Design' onderscheiden ons van andere bedrijven in deze branche. Het beveiligingsaspect vormt een inherent onderdeel van onze productplanning en ontwikkeling,” stelt Christoph Erni, CEO van Juice Technology AG.

Door certificering voor de internationaal toonaangevende standaard ISO/IEC 27001 maakt het van oorsprong Zwitserse bedrijf zijn inspanningen op het gebied van beveiliging nu ook aan de buitenwereld bekend. Dit is van groot belang voor klanten, zakenpartners en investeerders, die hiermee niet alleen erop kunnen rekenen dat ze in een betrouwbare, compatibele en fysiek veilige lader hebben geïnvesteerd, maar daarnaast beschikken over bewijs dat het bedrijf zijn weg ook in IT-beveiliging goed kent.

Conformiteit met de internationale standaard ISO/IEC 27001 wordt beschouwd als de belangrijkste certificering voor cybersecurity wereldwijd. Het toont aan dat maatregelen voor het waarborgen van informatiebeveiliging en gegevensbescherming zijn geïmplementeerd en regelmatig worden gecontroleerd. Dit bewijs is van essentieel belang voor bedrijven die betrokken zijn bij innovatie op hoog niveau, aangezien hun intellectuele eigendom feitelijk hun bedrijfskapitaal is. Maar de beveiliging van informatie is een punt van zorg voor het hele netwerk van het bedrijf. Uiteindelijk vertrouwen zakenpartners, klanten, investeerders en, uiteraard, de gebruikers van diensten en laadinfrastructuur erop dat Juice op een veilige manier met hun gegevens omgaat.

Cybersecurity verbetert beveiliging bij laderfabrikanten

Aangezien de eisen die worden gesteld op het gebied van informatiebeveiliging steeds strenger worden, vormt ISO-certificering voor Juice een essentiële stap om de bescherming tegen risico's te vergroten. Toch is dat nog maar een deel van een vitale strategie die vorm begint te krijgen – omdat cybersecurity zo vreselijk belangrijk is voor met name elektromobiliteit. Daarom wijst Thomas R. Köhler – ondernemer, universitair docent, specialist in cybersecurity en gegevensbeveiliging en bestuurslid van Juice Technology AG – erop: "Veel snoepautomaten zijn nog beter beveiligd dan laders. De mogelijkheden voor cyberaanvallen zijn eindeloos, en niet zo moeilijk ook. Een aanvaller kan gegevens stelen of manipuleren in slecht beveiligde elektronica, en daarmee de controle over het systeem overnemen en het misbruiken voor allerlei criminele activiteiten.”

De wereld van elektromobiliteit groeit hard. Jonge start-ups of pure hardwarefabrikanten die zich nog nooit zo ver in software hebben verdiept, onderschatten vaak het uiteenlopende scala aan cyberbedreigingen die ontoereikende softwarebeveiliging kan opleveren. "De ver reikende gevolgen van een cyberaanval kunnen vernietigend zijn: Naast de schade of zelfs het verlies van gegevens of uitval van computers, worden de bedrijfsprocessen verstoord. Het resulterende productiviteitsverlies kan dramatisch zijn – om het nog maar niet te hebben over de imagoschade voor het bedrijf,”  aldus CEO Erni, de oprichter van Juice Technology AG. Als iemand die afkomstig is uit de IT-sector, weet hij waar hij over spreekt.

Beveiliging e-mobiliteit – het 3-niveauconcept

Juice benadert de beveiliging van elektromobiliteit met een allesomvattend, holistisch concept waarbij het zich niet alleen op mechanische veiligheid richt, maar in gelijke mate op toepassings- en gegevensbeveiliging. Om de hoge prioriteit die Juice aan cybersecurity schenkt nog eens te benadrukken, staat het onderwerp Cybersecurity en laadinfrastructuur centraal bij de Juice World Charging Day, maandag 6 september 2021. CEO Christoph Erni en cybersecurity-expert professor Thomas R. Köhler komen beiden aan het woord over dit onderwerp. Het evenement kan live online worden gevolgd via live streaming op www.juice-world.com/jwcd vanaf 14:50 Centraal-Europese tijd.