Leasedienst van Hyzon Motors voor waterstofbedrijfsvoertuigen

Hyzon Motors heeft nu een leasedienst voor de levering van zware plug-in hybride voertuigen (PHEV’s) voor klanten in de Europese Unie. Met deze leasedienst maakt Hyzon het mogelijk om via een leasemodel versneld over te stappen op bedrijfsvoertuigen die rijden op waterstof. Daarmee streeft het bedrijf ernaar om als een van de eerste bedrijven TCO-parity te realiseren voor klanten in Europa. Op die manier wordt de transitie naar een economie waarin bedrijfsvoertuigen rijden op waterstof vergemakkelijkt en versneld.

Hyzon is met haar partners al geruime tijd bezig met de ontwikkeling van complete oplossingen die ervoor moeten zorgen dat bedrijven en ondernemingen op een zo rendabel mogelijke manier de overstap kunnen maken naar bedrijfsvoertuigen die rijden op waterstof. Het nieuwe leaseaanbod van Hyzon is de eerste stap in de transitie naar een compleet aanbod voor de Europese markt.

Hyzon heeft de ambitie om  als een van de eerste bedrijven in Europa een waterstofaangedreven bedrijfswagen aan klanten te kunnen leveren tegen totale eigendomskosten die even hoog zijn als die van bedrijfsvoertuigen met een dieselmotor (TCO-parity). Met haar toonaangevende brandstofceltechnologie verwacht Hyzon, samen met haar partners verantwoordelijk voor de waterstofinfrastructuur, klanten te helpen om deze TCO-parity te bereiken.

Gezien de status van de waterstoftransitie in Europa, zal Europa naar verwachting het voortouw nemen bij de wereldwijde opschaling van waterstofmobiliteit. Als marktleider in de sector die zich bezighoudt met de zware waterstofmobiliteit, verwacht Hyzon een belangrijke rol te kunnen spelen in de waterstoftransitie in de EU, onder meer via de productiebasis in Groningen.