Louwman neemt Peugeot- en Mercedes-Benz dealerbedrijven Automations over

Louwman Groep heeft een principeovereenkomst gesloten met de Automotions Groep voor overname van Peugeot- en Mercedes-Benz-dealerbedrijven. Het betreft de verkoop- en aftersalesactiviteiten. De beoogde overname wordt naar verwachting deze zomer afgerond. Een en ander is afhankelijk van de goedkeuring door de ACM.

Alle Automotions-vestigingen worden overgedragen aan Louwman Group. Het gaat om de Mercedes-Benz-vestigingen in Goes, Roosendaal en Terneuzen. Voor Peugeot gaat het om de vestigingen in Breda, Bergen op Zoom, Roosendaal, Goes en Terneuzen. De medewerkers van Automotions worden medewerkers van Louwman Dealer Groep.

“Met deze overname bouwen we als Louwman verder aan onze Retail-strategie. Ons dealernetwerk breiden we regionaal uit in West-Brabant en Zeeland. Onze positie bij sterke merken als Mercedes-Benz en Peugeot wordt verder vergroot. We versterken onze aanwezigheid in personenwagens en groeien vooral stevig in lichte bedrijfswagens en trucks. Door deze uitbreiding kunnen we onze klanten nóg beter van dienst zijn. De overname biedt ook kansen op schaalvoordelen”, aldus Marco Broere, algemeen directeur Louwman Dealer Groep.

De gezamenlijke activiteiten zullen worden voortgezet onder de naam Louwman.