Low Car Diet: minder CO2 uitstoot, minder files

Na de zomervakantie gaat een nieuwe editie van het Low Car Diet van start, met dit jaar als thema “Burn Calories, Not Fuel. Een wedstrijd om maand lang zo duurzaam mogelijk op en neer van en naar het werk te gaan. Waarbij thuiswerken uiteraard extra wordt beloond. Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven moedigt werkend Nederland aan om mee te doen, en niet terug te zakken in oude reispatronen: “We kijken op een nieuwe manier naar de balans tussen thuiswerken en woon-werkverkeer. We willen het beste van die twee werelden combineren. Fijn samenwerken op kantoor met collega’s. Maar door de combinatie met thuiswerken ook minder files en volle treinen, minder CO2-uitstoot en op tijd thuis aan tafel bij het eten. Ik roep iedereen op zijn eigen balans te zoeken. Het Low Car Diet biedt een mooie kans om daarmee te experimenteren.”

De nieuwe editie van Low Car Diet, de mobiliteitswedstrijd van Stichting de Reisbeweging, gaat na de zomervakantie van start. De stichting biedt het bedrijfsleven een aantrekkelijke tool om de positieve verandering op het gebied van reizen en werken, die heeft plaatsgevonden door COVID-19, vast te houden. Een maand lang zo duurzaam mogelijk op- en neer naar werk waarbij thuiswerken uiteraard extra wordt beloond. Grote organisaties zoals Arcadis, Stedin, Reinaerde, verschillende provincies en ASML verschijnen aan de start op 13 september.

“De coronacrisis is een soort dry run voor een mobiliteitstransitie gebleken. Onze manier van reizen en werken is door noodzaak drastisch veranderd. Om de gestelde klimaatdoelen te behalen moeten we dit momentum blijven vasthouden en de veranderingen borgen in het mobiliteitsbeleid van de organisaties”, aldus Gerard Vesseur (voorzitter Stichting de Reisbeweging, initiatiefnemer van het Low Car Diet). 

Low Car Diet sluit hier goed bij aan; “We stimuleren werknemers al sinds de start van Low Car Diet om niet onnodig te reizen, zoveel mogelijk thuis te werken, indien mogelijk te wandelen of te fietsen en vooral de spits te mijden.” Het afgelopen jaar  liet de CO2-uitstoot in Nederland de sterkste daling ooit zien o.a. doordat veel medewerkers genoodzaakt thuis moesten werken. “We willen bedrijven en organisaties ondersteunen om die mobiliteitstransitie voort te zetten!”

Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven: “We kijken op een nieuwe manier naar de balans tussen thuiswerken en woon-werkverkeer. We willen het beste van die twee werelden combineren.”

 

Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhove