Megane E-tech werkt aan verlaging totale uitstoot

Nul uitstoot tijdens het gebruik, een ontwerp vol met gerecycleerde materialen, een tweede levensduur voor de batterijen en een hoge recycleerbaarheid aan het einde van zijn levenscyclus: met de Megane E-Tech electric presenteert Renault een gloednieuw en 100% elektrisch model dat het voortouw neemt in een wereld met koolstofarme mobiliteit. De Megane E-Tech electric maakt onderdeel van een ‘nieuw modellenoffensief’ van Renault (‘nouvelle vague’), waarmee het merk antwoord geeft op de hedendaagse, mondiale uitdagingen. Door innovatie aan milieuvriendelijkheid met elkaar te koppelen, onderstreept de Megane E-Tech electric de nadrukkelijke wens van Renault om een actieve bijdrage te leveren aan de ecologische transitie. Tegelijk draagt het model bij aan de ambitie van de Renault Group om tegen 2040 koolstofneutraal te zijn in Europa. Quentin, Environmental Officer bij de afdeling materiaalontwikkeling van Renault, vertelt het verhaal achter de ‘groene’ auto die hij mee heeft ontwikkeld.

Quentin kreeg als materiaalverantwoordelijke bij Renault de nieuwe Megane E-Tech electric onder zijn hoede, een 100% elektrisch model dat bewijst dat milieu-uitdagingen meer dan ooit centraal staan in de strategie van het bedrijf. Zijn missie? Milieuvriendelijkere voertuigen ontwikkelen. Zijn methode? Een antwoord bieden op de maatschappelijke en ecologische uitdagingen die ons dagelijkse leven bepalen en onze toekomst mede vormgeven door een verschil te maken met zijn specialiteit, de materiaalkeuze in auto’s.

Dertig jaar geleden begon het verhaal met het gebruik van gerecycleerde kunststoffen in voertuigen. Tegenwoordig nemen dergelijke inspanningen een vogelvlucht en krijgt het verhaal een heel andere dimensie. De ecosystemen voor bevoorrading en productie worden voortaan uitgedacht en herwerkt om bij te dragen tot de dynamiek van de circulaire economie om zo de koolstofvoetafdruk van een auto te beperken, lang voordat hij aan het dagelijkse verkeer zal deelnemen. Lokale aankopen, geëngageerde leveranciers, gerecycleerde materialen: de hele filosofie brengt nieuwe perspectieven inzake duurzame mobiliteit teweeg.