Mobility Service verzorgt de lease van 600 elektrische scooters aan felyx

Mobility Service, EV-expert in Nederland, en felyx, deelscooters, gaan samen honderden elektrische deelscooters in Rotterdam aanbieden. Het doel hierbij is om niet alleen mensen de zogenaamde “last mile” te vervoeren, maar tevens de steden in Nederland leefbaarder te maken. Mobility Service wil met deze samenwerking haar service richting klanten verder uitbreiden. Gezamenlijk zijn de bedrijven aanjagers van de groeiende vraag naar duurzaam vervoer.

Mobility Service least 600 elektrische scooters en 1.500 batterijen aan felyx. De elektrische deelscooters worden voornamelijk gebruikt in Rotterdam. De leasemaatschappij ondersteunt hiermee de snelle groei van felyx en ziet dit als een eerste stap in een verdere langdurige samenwerking. Gedeeld stadsvervoer is geen onbekend terrein voor de leasemaatschappij. Eerder dit jaar is Mobility Service gestart met het beschikbaar stellen van elektrische deelauto’s via het platform van MyWheels.

Beide bedrijven hebben de ambitie om de transitie naar elektrisch rijden te versnellen. Gezien de kennis en ervaring omtrent elektrisch vervoer is deze samenwerking een logische stap voor de leasemaatschappij. Mobility Service heeft als expert op het gebied van leasen van EV’s veel data en ervaring in het zakelijke verkeer, terwijl felyx veel data en kennis heeft van de last mile solution.

De groene e-scooters van felyx zijn in de drie grootste steden van Nederland niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Felyx is in 2017 begonnen als Amsterdamse startup met het aanbieden van 100 elektrische deelscooters. Gebruikers kunnen via de felyx app direct een e-scooter vinden in hun omgeving. Vervolgens verplaatst de huurder zich moeiteloos van A naar B voor een ritprijs van 30 cent per minuut. Parkeren kan na gebruik binnen het servicegebied en na het afmelden van de rit gaat de e-scooter automatisch op slot. De huurder hoeft zich geen zorgen te maken over onderhoud of parkeerkosten.

Felyx heeft sinds de oprichting al flink wat positieve bedrijfsresultaten behaald. Na het besparen van meer dan 800 ton CO2-uitstoot door de miljoenen ritten van gebruikers, is felyx sinds juni 2020 ook nog EBITDA-positief (Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation and Amortization) verklaard. Iets waar het bedrijf ontzettend trots op is.

Quinten Selhorst mede-oprichter van felyx (links) en Paul Harms van Mobility Service (rechts)