Mokka toont toekomst Opel-design

Het begon allemaal met een idee. Een idee voor een volledig nieuwe Opel, met een fris, nieuw gezicht – gedurfd, puur, efficiënt, elektrisch. Met ruimte voor vijf inzittenden – en toch heel compact. De stelregel van het team rond Opel Design Vice President Mark Adams voor de nieuwe Mokka en voor het toekomstige design van het merk was vanaf de eerste pennenstreek ‘reduceer tot het essentiële’. In een nieuwe video spreken leden van het exterieurdesignteam over deze filosofie.

“De nieuwe Mokka is een blikvanger en zal de perceptie van ons merk veranderen! Met de Mokka vinden we Opel opnieuw uit en introduceren we ons design voor het komende decennium. Het toont alles waar ons merk vandaag de dag en in de toekomst voor staat: de Mokka is leuk, efficiënt en innovatief in alle opzichten”, zegt Opel CEO Michael Lohscheller.

Nieuwe filosofie
De schetsen van het team uit Rüsselsheim tonen hoe de nieuwe Mokka-generatie zich heeft ontwikkeld. De ontwerpers hebben hun concept consistent nagestreefd, geïnspireerd door het idee van gedurfde proporties in combinatie met pure, nauwkeurige vormen en innovatieve technologieën. Design Vice President Mark Adams en zijn team hebben voor het karakteristieke Duitse Opel-design een filosofie ontwikkeld, die helderheid combineert met krachtige expressiviteit. Naar iedere vertrouwde functie en ieder component van de Opel Mokka werd gekeken, steeds met het doel van een helder design zonder overbodige elementen.

In de video gebruiken twee ontwerpers, Niels Loeb en Jil Nixdorff, nieuwe Augmented Reality (AR) filters die voor Instagram en Facebook zijn ontwikkeld om zo digitaal de gedurfde vormen van de Mokka te laten zien. Zo is de zwarte motorkap veel meer dan alleen een verwijzing naar legendarische Opel-modellen uit het verleden, zoals de Manta A of de Kadett C.

Eerste model met Opel Vizor
In de video laten ontwerpers ook zien hoe de Mokka het eerste model is met de nieuwe, onmiskenbare voorzijde van Opel: de Opel Vizor. Deze strekt zich onder de motorkaprand uit over de gehele voorzijde van de auto en vormt zo een elegante module. Het is een horizontale omlijsting van Opel-kenmerken zoals de nieuwste generatie IntelliLux LED® matrix koplampen, de kenmerkend gevormde LED-dagrijverlichting en natuurlijk de trots in het midden geplaatste, legendarische Opel Blitz. De Opel Vizor, bedacht door het team rond hoofd design Mark Adams, zal te zien zijn op alle modellen die het merk in de loop van de jaren ’20 introduceert. De nieuwe Opel Crossland is al een goed voorbeeld.

Design van de toekomst
“Gedurfd en puur, dat is hoe het Opel-design van de toekomst eruit zal zien. De nieuwe Mokka heeft atletische proporties in combinatie met nauwkeurig vormgegeven, vloeiende oppervlakken. We hebben deze filosofie afgestemd op karakteristiek Duits design, dat progressief gedurfd design combineert met puurheid”, legt Opel Design Vice President Mark Adams uit.