Nieuwe ‘Terrain Mode’ voor Kia Sorento

De nieuwe Kia Sorento staat bol van de innovatieve features die het comfort en de rijkwaliteit naar een nog hoger plan tillen. Een mooi voorbeeld is het nieuwe ‘Terrain Mode’ van de vierwielaangedreven Sorento Plug-in Hybrid.

De ‘Terrain Mode’ biedt Sorento-rijders met speciale rijmodi een verder verbeterde tractie en meer controle op modder, sneeuw en zand. Het systeem maakt de vierwielaangedreven versies van de nieuwe SUV van Kia nog bekwamer op glad wegdek.

Bestuurders kunnen met de Mode Select-draaiknop op de middenconsole overschakelen naar de ‘Terrain Mode’ en kiezen uit ‘Mud’, ‘Snow’ en ‘Sand’. Het systeem optimaliseert automatisch de aandrijflijn voor elk scenario en past de hoogte en verdeling van het koppel aan, evenals de eigenschappen van de stabiliteitscontrole. ‘Terrain Mode’ past ook de schakeltimings aan van de zestraps automaat voor optimale grip.

“De eerste generatie Sorento uit 2003 combineerde vierwielaandrijving met een robuust ‘body-on-frame’-chassis, waardoor de auto onder alle omstandigheden goed presteerde”, zegt Pablo Martinez Masip, Director Product Planning en Pricing bij Kia Motors Europe. “Nu, 17 jaar later, passen we in de nieuwste generatie geavanceerde aandrijftechnologie toe om zijn capaciteiten verder te verbeteren. De nieuwe Sorento is nu meer dan ooit in staat om bestuurders meer vertrouwen en controle te bieden."