Nieuwe Mokka luidt nieuw tijdperk in voor Opel

De nieuwe Opel Mokka luidt een nieuw tijdperk in voor Opel. De Mokka is de eerste nieuwe Opel met het nieuwe familiegezicht, de Opel Vizor met de opvallende, nieuwe Opel Blitz als middelpunt. Bovendien is de nieuwe Mokka de eerste Opel met het Pure Panel en een volledig gedigitaliseerde cockpit.

De nieuwe generatie van de Mokka toont overduidelijk dat Opel per 2020 nieuwe wegen inslaat met het design van interieur en exterieur. De nieuwste modellen zijn puur en precies, en het design is teruggebracht tot de essentie.

De volledig nieuwe Mokka is het eerste model met het nieuwe familiegezicht van Opel. Volgens het nieuwe designkompas van Opel doorsnijden twee lijnen elkaar in het midden van het merklogo, de Opel Blitz. Daarmee wordt het Opel-embleem meer dan ooit het centrale stijlelement van nieuwe Opels. De scherpe vouw in lengterichting over de motorkap – die tot onder het logo doorloopt – vormt de verticale lijn. De kenmerkende vleugelvormige dagrijverlichting die op alle nieuwe modellen van Opel terugkomt, is de horizontale lijn.

Het design van de achterzijde is op dezelfde manier ingedeeld en verbeeldt het designkompas in zijn puurste vorm. De centrale plaatsing van het merklogo en de daar midden onder geplaatste modelaanduiding verbinden de vleugelvormige achterlichtunits met de verticale lijn die vanaf de dakantenne uitloopt in de karakteristieke vouw in de achterbumper.