Nieuwe Opel Astra

Opel presenteert de geheel nieuwe, zesde generatie Astra. Dertig jaar na de lancering van de eerste generatie die de legendarische Kadett opvolgde, opent de nieuwe Astra het volgende hoofdstuk in de geschiedenis van het merk.

Opel levert de nieuwe Astra met keuze uit twee plug-in hybridevarianten. Het gamma omvat ook uiterst efficiënte benzine- en dieselvarianten in combinatie met een handgeschakelde zesversnellingsbak met minimale interne wrijving of een 8-traps automaat.

Op het gebied van design maakt de nieuwe Astra een duidelijk statement. Het model oogt dynamischer dan ooit met zijn strakke oppervlakken, zonder overbodige elementen, en het nieuwe Opel Vizor-familiegezicht. Het ontwerp illustreert dat de nieuwe Astra klaar is om een nieuw tijdperk in te luiden.

De nieuwe Opel Astra komt dit jaar op de markt als vijfdeurs hatchback met een laag profiel en toch meer ruimte dan zijn voorganger. Met een lengte van 4.374 mm en een breedte van 1.860 mm raakt hij de ‘sweet spot’ van de compacte klasse.