Nieuwe Opel Movano is volledig connected

Opel heeft het jongste en modernste aanbod van lichte bedrijfswagens op de markt. Na de nieuwe Combo en Vivaro presenteert Opel nu de nieuwe Movano, het grootste model in het aanbod.

De Movano is gebruiksvriendelijker en moderner dan ooit. Talrijke assistentiesystemen en nieuwe technologie maken de werkdag prettiger en veiliger. Het ‘Rear Vision’-camerasysteem bijvoorbeeld, zorgt dat de bestuurder onderweg goed zicht heeft op de situatie achter de auto. Ook Blind Spot Alert (dodehoekwaarschuwing) en Lane Departure Warning (rijstrookassistentie) verhogen de veiligheid. Tevens profiteren bestuurders in de nieuwe Opel Movano van optimale connectiviteit, een draadloze smartphonelader en infotainment via Apple CarPlay en Android Auto, te bedienen via de 7-inch touchscreen.

De cabine is ingericht als ‘mobiel kantoor’. Er zijn 22 compartimenten om benodigdheden op te bergen. Slimme vindingen als het FlexTray-dashboardkastje, met een inhoud van maximaal 10,5 liter en dat als een lade is te openen en sluiten, maken de werkdag nog prettiger. De luchtgeveerde bestuurdersstoel zorgt dat de bestuurder altijd comfortabel onderweg is.

“De nieuwe Opel Movano is een fijne collega, ideaal voor zelfstandige ondernemers. Onze technici richtten zich op het verder optimaliseren van de auto tot een superefficiënt totaalpakket. Dat blijkt onder meer uit de hoeveelheid assistentiesystemen en nieuwe technologie, evenals de verbeterde ergonomie en vele opbergmogelijkheden”, zegt Tobias Stöver, LCV Group Manager van Opel. “Met de Movano zetten we onze groeistrategie voor lichte bedrijfswagenmarkt voort. Samen met de onlangs geïntroduceerde, nieuwe Vivaro en Combo heeft Opel nu het jongste aanbod van lichte bedrijfswagens op de markt.”

De Movano is leverbaar met nieuwe assistentiesystemen waarvan een aantal uniek is in het segment. Optimale veiligheid wordt geboden door Blind Spot Alert en het ‘Rear Vision’-camerasysteem. Laatstgenoemde toont via een camera wat er onderweg achter de auto gebeurt. De bestuurder van een gesloten besteluitvoering hoeft dus niet meer alleen op de buitenspiegels te vertrouwen.

Het beeld van de camera wordt getoond op de touchscreen. Als de bestuurder de achteruitversnelling inschakelt, wordt het beeld van het ‘Rear Vision’-systeem vervangen door dat van de reguliere achteruitrijcamera. Opel levert het nieuwe camerasysteem samen met parkeersensoren voor en achter, als onderdeel van het ‘Easy Park & Sight’-pakket.

Blind Spot Alert helpt aanrijdingen te voorkomen, door bewegende obstakels in de dode hoek van de bestuurder signaleren met behulp van ultrasone sensoren. Als een weggebruiker zich in de dode hoek bevindt, wordt de bestuurder gewaarschuwd met een LED-lampje in de spiegel aan de kant van het obstakel. Het lampje gaat knipperen als de bestuurder desondanks toch de richtingaanwijzer aan die kant inschakelt.

Mobiel kantoor
De meervoudig verstelbare stoelen bieden extra comfort, zodat de bestuurder ook na een lange rit fris uitstapt. De optionele comfortstoelen voor bestuurder en voorpassagier bieden verstelbare lendensteunen. Als veel op oneffen wegdek wordt gereden, zal de bestuurder de luchtvering van de bestuurdersstoel op waarde schatten, waarbij de vering naar eigen voorkeur kan worden ingesteld.

De nieuwe Movano biedt tot wel 22 opbergruimtes in het interieur, met een totale inhoud van 104 liter. Er zijn compartimenten met en zonder deksel en bergvakken in de portieren. Het FlexTray-dashboardkastje is als een lade uittrekbaar en biedt een inhoud tot 10,5 liter, groot genoeg om A4-documenten te bewaren zonder dat die moeten worden opgevouwen.