Nieuwe Wintrac-band van Vredestein

Vredestein heeft zijn Snowtrac-band verbeterd en het model als Wintracgerebrand. De nieuwe band is zelfs nog geschikter voor de huidige Europesewinters, omdat deze betere prestaties levert in alle soorten natte omstandighedenen tegelijkertijd uitstekend blijft rijden op sneeuw.

De nieuwe Wintrac zou aanvankelijk op The Tyre Cologne-beurs worden onthuld, maar wordt in plaatshiervan de eerste virtuele introductie van Vredestein terwijl het merk blijft innoverenen zich ontwikkelen in deze uitdagende tijd.Het nieuwe model vertegenwoordigt een belangrijke verandering van perspectief, van eenband die voornamelijk is bedoeld voor het rijden op sneeuw tot een allround winterband,vandaar de rebranding van 'Snowtrac' naar 'Wintrac'. De band is met name betertoegerust op Europese winteromstandigheden en maakt samen met de Wintrac Pro (zijnultra-high performance tegenhanger) deel uit van de nieuwe Vredestein Wintrac-familie.

De Wintrac profiteert van een nieuwe structuur en nieuwe materialen. Het verbeterde profielontwerp omvat een speciale V-groefstructuur met een gegarandeerd afvoerprofielvoor een optimale waterafvoer in zowel de lengterichting als in de dwarsrichting.Schouderblokken bevatten gepatenteerde 'adaptieve' 3D-lamellen, waardoor de totalegroeflengte wordt verlengd. Dit zorgt voor uitstekende prestaties in de winter gedurendede levensduur van de band. Op elkaar aangesloten groeven in de schouderblokkenzorgen voor extra stabiliteit en verbeteren de rijprestaties aanzienlijk in droge en natteweersomstandigheden.

Het nieuwe model levert op verschillende manieren betere prestaties dan zijn voorganger,waaronder een 10% betere waterafvoer (minder aquaplaning), 5% meer groeflengte en5% meer rubber in contact met de weg, wat resulteert in een betere grip op natte enbesneeuwde oppervlakken. Bovendien zorgt de unieke mix van polymeren enharsdeeltjes in de volgende generatie silicacompound met hoge dichtheid - in combinatiemet een ovaal contactoppervlak en een gelijkmatige drukverdeling - voor gelijkmatigeslijtage en betere prestaties. Dit zorgt voor een 10.000 km hogere kilometrage en nogbetere prestaties dan de meest recente Snowtrac 5. En als laatste, maar zeker nietminder belangrijk, betekent een lagere rolweerstand een aanzienlijke besparing op hetbrandstofverbruik.

De Wintrac zou worden gepresenteerd tijdens The Tire Cologne van dit jaar, maarvertegenwoordigt nu de eerste virtuele introductie van Vredestein - een ander bewijs vande veerkracht van het merk tijdens de COVID-pandemie. De eerste fase van de productieis gestart in beide Europese fabrieken van Apollo Vredestein. De nieuwe band is in eersteinstantie verkrijgbaar in 27 maten in 15 en 16 inch, waarvan er al één is goedgekeurd dooreen original equipment manufacturer (specifiek voor de VW Golf 8). In 2021 volgt eentweede fase met extra maten.