Nissan onthult innovatief Nissan Intelligent Factory-initiatief

Nissan onthult in zijn Tochigi-fabriek in Japan een speciale productielijn met het Nissan Intelligent Factory-initiatief. Dit unieke initiatief ondersteunt de productie van de volgende generatie modellen met behulp van innovatieve technologieën en draagt bij aan de realisatie van koolstofneutraliteit. Nissan kondigt ook een actieplan aan voor het bereiken van koolstofneutraliteit in 2050 in zijn productiefabrieken over de hele wereld.

Hideyuki Sakamoto, Nissan's executive vicepresident voor productie en supply-chain management, zegt: "De auto-industrie bevindt zich in een periode van grote verandering, en het oplossen van de wereldwijde uitdaging van klimaatverandering is urgent. We zien dit als een kans om te bouwen aan de kracht van monozukuri (productie), een deel van ons DNA, om innovatieve technologieën te ontwikkelen en toe te passen en zo de uitdagingen waar we voor staan te overwinnen."

Uitdagingen in productie
Sinds de oprichting heeft Nissan zijn vermogen om voertuigen te produceren aangescherpt door middel van hoogwaardige en zeer efficiënte productieprocessen en de uitstekende vaardigheden van de takumi (meestertechnici) van het bedrijf. De bedrijfsomgeving rondom productie ondergaat echter grote veranderingen. In Japan moet worden afgestapt van de conventionele arbeidsintensieve productie om het hoofd te bieden aan de vergrijzing van de samenleving en het ernstige tekort aan arbeidskrachten. Onvoorziene situaties, zoals klimaatverandering en pandemieën, moeten ook worden aangepakt. Tegelijkertijd maken industrietrends op het gebied van elektrificatie, voertuigintelligentie en connectiviteit de voertuigstructuur en -functionaliteit geavanceerder en complexer.