Omzet Fastned met 14% toegenomen

Fastned zag de omzet gerelateerd aan opladen in het laatste kwartaal van 2020 met 14% stijgen ten opzichte van Q4 2019. Deze groei werd gerealiseerd ondanks strikte lockdown-maatregelen in alle relevante markten.

Dit heeft impact op de omzet omdat veel mensen thuis werkten en over het algemeen minder autorijden. Tegelijkertijd groeide de onderliggende markt van elektrische voertuigen in een versneld tempo, waardoor de klantenbasis verder is toegenomen.

Michiel Langezaal, CEO Fastned: "Als gevolg van de eerste lockdown-maatregelen, zagen we in maart onze afzet tot 70% afnemen. Sindsdien zijn de volumes aan het herstellen, aangedreven door een sterke onderliggende marktgroei. In het vierde kwartaal van 2020 zijn we erin geslaagd om de afzet van vóór Corona te overtreffen, ondanks de sterke lockdown-maatregelen in al onze markten. Wanneer deze restricties verdwijnen, verwachten we een versnelde groei. We blijven investeren in de uitbreiding van de capaciteit van ons netwerk om hier klaar voor te zijn."