Online verkoop oldtimers toegenomen

De online verkoop van klassieke auto’s is toegenomen in het tweede kwartaal van 2020. In deze periode zag Catawiki - het leidende online platform in Europa voor oldtimers, geselecteerd door experts - de verkoop van klassieke auto's met 13 procent stijgen ten opzichte van dezelfde periode in 2019, waarbij de groei in Nederland uitkwam op 21 procent. Bijna een derde (30%) van de oldtimers die in het tweede kwartaal van dit jaar op het platform werd verkocht is afkomstig uit de jaren ‘60.

Catawiki heeft ook een groei opgemerkt in de verkoop van “recentere” auto’s, namelijk Youngtimers en Instant Classics (die kunnen worden omschreven als zeer recente voertuigen met bijzondere kenmerken die als een verzamelobject kunnen worden beschouwd). Samen staan deze segmenten voor bijna 40 procent van de verzamelbare auto's die op Catawiki verkocht zijn.

Oldtimers uit de jaren ’60 zijn het meest populair onder Nederlanders
Nederlanders beschouwen de jaren ’60 als hun favoriete tijdperk voor auto’s. Een Europees onderzoek over oldtimertrends onder meer dan 1.000 Nederlandse deelnemers, uitgevoerd in opdracht van Catawiki, laat zien dat de jaren ’60 het meest populaire tijdperk is voor droomauto’s, gevolgd door klassiekers uit de jaren ‘70 en 2000. Bijna een kwart van de Nederlanders (22%) noemt "heimwee naar een bepaald tijdperk" als belangrijkste reden om een klassieke auto aan te schaffen.