Opel gaat elektrisch

Opel CEO Michael Lohscheller kondigde tijdens een persconferentie in Rüsselsheim aan dat Opel volledig inzet op geëlektrificeerde mobiliteit. Lohscheller ging hierbij in op de nieuwe elektrificatiestrategie van Opel. Vanaf 2024 is er van elk model van Opel een geëlektrificeerde variant beschikbaar. De onthulling van de nieuwe, volledig elektrische Corsa-e en de Grandland X Hybrid4 – de eerste Opel met een plug-in hybride aandrijflijn – markeren de start van deze strategie.

“Het is geen toeval dat de nieuwe generatie Corsa het eerste volledig elektrische model van Opel is. Het is een van onze bekendste en bestverkochte modellen in Europa”, aldus Michael Lohscheller. “De Corsa-e maakt elektrische mobiliteit eenvoudig, praktisch en bereikbaar.”

De sportieve, 4,06 meter lange Corsa-e is uitgerust met een 100 kW (136 pk) sterke elektromotor en tal van innovatieve technologieën, waardoor een actieradius van 330 kilometer (WLTP1) goed haalbaar is. Dat maakt de Corsa-e ideaal voor dagelijks gebruik.

Verder presenteerde Lohscheller de nieuwe Grandland X Hybrid4. Die kan 52 kilometer volledig elektrisch rijden (WLTP). Daarbij stoot hij slechts 37 gram CO2 per kilometer uit. (WLTP; NEDC2: 1,6 l/100 km, 36 g/km CO2). Op korte termijn worden de prijzen voor de rijk uitgeruste modellen bekend gemaakt en zijn de auto’s ook direct te bestellen. Klanten die al in het eerste kwartaal van 2020 willen rijden in de nieuwe Corsa-e kunnen zich, zonder aanbetaling, registreren via www.opel.nl.