Opel steeds elektrischer

Opel gaat in 2021 volop door met elektrificatie. Er komen vijf elektrisch aangedreven modelvarianten bij. Dat betekent een ruimschootse verdubbeling van het huidige aanbod. Opel komt daarmee eind 2021 op negen geëlektrificeerde modellen. Ook van de volgend jaar debuterende, volledig nieuwe Opel Astra komt er een  geëlektrificeerde variant, die in de mainstream markt een hoofdrol moet gaan opeisen.

Op dit moment is Opel al een van de merken met het grootste aanbod van elektrisch aangedreven – volledig elektrisch of plug-in hybride – modellen. Het aanbod loopt van de Opel Corsa-e tot en met de nieuwe Mokka-e (start levering in Nederland: 2021), de Opel Vivaro-e en de Opel Zafira-e Life. En dan is er nog de plug-in hybride Opel Grandland X Hybrid. De volledig elektrisch modellen van Opel blinken stuk voor stuk uit op het gebied van prestaties en actieradius, met 337 kilometer (WLTP) voor de Corsa-e als toonaangevende waarde in zijn segment. Dankzij de krachtige motor van 100 kW (136 pk) en 260 Nm behoort de Corsa-e ook met zijn acceleratie van 0 naar 100 km/u tot de snelste in zijn segment: 8,1 seconden.

Via een 100 kW snellader (DC) is de 50 kWh batterij van de Opel Corsa-e binnen 30 minuten tot 80% opgeladen. De Mokka-e, Zafira-e Life en Vivaro-e zijn met dezelfde capaciteit op te laden. Verder zijn alle elektrische modellen voorzien van een 11 kW on-board lader voor wisselstroom (AC). Een optionele ‘Universal Charger’ met drie adapters maakt opladen aan vrijwel elk huishoudelijk stopcontact mogelijk, plus aan 3-fasen stopcontacten en publieke laadstations.

Op naar 2024
Opels elektrische offensief is een van de grote stappen op weg naar het doel om eind 2024 van elk Opel-model een volledig elektrische of een plug-in hybrideversie te hebben, zoals de Opel Grandland X Hybrid met 211 kW (300 pk) vermogen en 520 Nm koppel. Ook bij deze plug-in hybride zijn de prestaties toonaangevend. Veel kracht, resulterend in een acceleratie van 0 naar 100 km/u in 6,1 seconden, gaat gepaard met een gunstig brandstofverbruik van 1,5-1,6 l/100 km, gecombineerd en een gemiddelde CO2-uitstoot van 34-36 g/km.

Een belangrijke rol is ook weggelegd voor de volledig nieuwe Opel Astra die in 2021 wordt gepresenteerd. De Astra komt in het belangrijke, mainstream C-segment dat traditioneel in Europa een belangrijk deel van de autoverkoop voor haar rekening neemt. Van dit model zal ook een geëlektrificeerde variant worden geïntroduceerd.

Pijlen ook gericht op bedrijfswagenmarkt
Opel is een van de weinige merken die ook het aanbod van elektrisch aangedreven bedrijfswagens in sneltreinvaart uitbreidt. Opel zal in 2021 van elke lichte bedrijfswagen een elektrisch aangedreven versie aanbieden. Elektrificatie is vooral belangrijk in het lichte bedrijfswagensegment. Of het nu gaat om een distributievoertuig voor de laatste kilometers of een bedrijfswagen voor professionals. Met de Combo, Vivaro en Movano biedt Opel straks emissievrije mobiliteit in talloze configuraties.