Opel zet elektrificatie-offensief voort

Opel zet het elektrificatie-offensief onverstoord voort en introduceert in 2021 de elektrisch aangedreven Movano. Dat kondigde Opel-CEO Michael Lohscheller aan tijdens de SHIFT Mobility Conference in Berlijn. “We zullen in 2021 van elke lichte bedrijfswagen een elektrisch aangedreven versie aanbieden.”

In 2021 arriveert ook een geëlektrificeerde variant van de Opel Combo bij de Nederlandse dealers, terwijl de elektrisch aangedreven Opel Vivaro-e vanaf oktober dit jaar aan klanten geleverd wordt. “Elektrificatie is vooral belangrijk in het lichte bedrijfswagensegment”, benadrukt Lohscheller. "Of het nu gaat om een distributievoertuig voor de laatste kilometers of een bedrijfswagen voor professionals, met de Combo, Vivaro en Movano bieden we straks emissievrije mobiliteit in talloze configuraties.”

Opel zet ook de systematische en snelle elektrificatie van het personenautogamma voort. De batterij-elektrische Opel Corsa-e en de plugin-hybride Opel Grandland X Hybrid werden in het eerste kwartaal van 2020 geïntroduceerd. De marktintroductie van de batterij-elektrische Opel Zafira-e Life volgt binnen afzienbare tijd, terwijl de volledig nieuwe Opel Mokka direct vanaf de marktintroductie leverbaar is met elektrische aandrijving. Tevens wordt het aanbod van geëlektrificeerde modellen in 2021 nog verder uitgebreid met de Opel Combo Life en volledig nieuwe Opel Astra.