Opels consistente focus op elektrificatie

Opel gaat in 2022 voortvarend door met zijn elektrificatie-offensief. Medio dit jaar zullen elf modellen van Opel leverbaar zijn met een geëlektrificeerde aandrijflijn. Dat is inclusief het hele gamma van lichte bedrijfswagens. En op weg naar een emissievrije vloot zullen sommige modellen vanaf nu alleen nog verkrijgbaar zijn met volledig elektrische aandrijving.

Dat zijn de Opel Combo Life, Vivaro Combi en Zafira Life. In Nederland is de aanschaf van elektrische modellen bovendien extra aantrekkelijk door de per 3 januari 2022 ingevoerde subsidieregeling (SEPP), waarmee particuliere kopers van een nieuwe elektrische auto aanspraak kunnen maken op € 3.350 aan subsidie.

"Er is geen alternatief voor elektrificatie", stelt Opel CEO Uwe Hochgeschurtz. "Opel zal in de toekomst nog meer de aandacht trekken met andere milieubewuste innovaties. Nu al tekent zich bij ons de snelle verandering af: met ingang van 2024 bieden we een geëlektrificeerde versie van elk Opel-model. Met andere woorden, de opvolgers van de Crossland en Insignia zullen ook een elektrische aandrijflijn krijgen. We maken verder een duidelijk statement: per 2028 verkopen we in Europa alleen nog batterij-elektrische voertuigen."